Нора Джоунс смени пианото с китара


Нора Джоунс смени пианото с китара

5187

Многократната носителка на "Грами" (Grammy) - Нора Джоунс (Norah Jones), ще издаде четвъртия си студиен албум чрез Blue Note Records/ EMI през ноември.

Певицата е композирала почти всички песни за проекта през изминалите две години по време на турнето в подкрепа на последния ѝ двойноплатинен диск „Not Too Late”.

Обожавана от феновете си заради нежните вокали и джазирани поп композиции, Джоунс поема друга музикална посока с все още неозаглавения проект. Тя експериментира с нови звуци и си партнира с множество артисти, включително известния продуцент Джакуайър Кинг, работил с Кингс Ъф Лиън (Kings Of Leon), Том Уейтс, Модест Маус (Modest Mouse) и други.

Изпълнителката представя и няколко колаборации по текстове на Райън Адамс, Уил Шефф и дългогодишния й партньор Джеси Харис

”Исках да опитам различни неща с този албум. Дълго време свирих с едни и същи музиканти. Все още сме приятели с тях и се надявам, че пак ще работим заедно, но дойде подходящият момент да творя с нови хора и да експериментирам с различни звуци" - Нора въвежда в творческата лаборатория на проекта.

"Колкото до продуцента, исках някой, който да ме подтикне да се развивам и да намери подходящите музиканти. Свързах се с Джакуайър, главно защото той е отговорен за един от любимите ми албуми - „Mule Variations” на Том Уейтс. Той прие с удоволствие и се сработихме наистина добре, което беше най-важното”, добавя вокалистката.

Кинг й помага с набирането на музиканти за новия албум и двамата се спират на барабанистите Джоуи Уаронкър (Beck, R.E.M.) и Джеймс Гадсън (Бил Уитърс), клавириста Джеймс Пойсър (Ерика Баду, Ал Грийн) и китаристите Марк Рибът (Том Уейтс, Елвис Костело) и Смоуки Хормел, свирил с легендарните Джони Кеш и Джо Стръмър.

Другата промяна в албума е, че Нора Джоунс борави предимно с китарата.

"Всъщност композирам повече с помощта на струните, отколкото на пиано. Така че някак беше съвсем естествено и да свиря на китара в песните", казва Нора.

От началото на кариерата си през 2002 година нейните албуми са продадени в над 36 милиона екземпляра по света. Трите ѝ студийни диска - "Come Away With Me" (2002), спечелил цели осем награди "Грами", "Feels Like Home" (2004) и "Not Too Late" (2007) достигнаха мултиплатинен статус в редица страни.

Новият албум ще бъде представен в България от "Анимато Мюзик".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички