Близо до теб: Мирослава Кацарова


Близо до теб: Мирослава Кацарова

5958

Мирослава Кацарова ще представи новата си песен - "Близо до теб", със специален концерт в Sofia Live Club от 22.30 утре.

Вокалистката ще се изяви в рамките на 75 минути, ще ѝ свири сърцат бенд в състав: Румен Тосков – пиано, Христо Йоцов – ударни и Веселин Веселинов- Еко – бас, с които е обирала овации неведнъж

Новото парче на Кацарова е стилно - по традиция, но и различно. Изпълнението е изградено върху музикални противоречия.

Композитор и аранжор на песента е Веселин Веселинов – Еко. Той е изсвирил всички партии на инструментите, като е експериментирал със звука на бас китарата и контрабаса. Мирослава Кацарова е изпълнила всички вокални партии и е написала текста. Парчето започва със завладяващ начален бийт, после гласът е нисък и речитативен, ритмичен и напомнящ за съвременните музикални течения, определяни понякога като "music spoken".

В звученето на "Близо до теб" има меланхолия, на места мрачност и пронизваща светлина в солото на гласа към края, където Мирослава използва универсални етно прийоми в звукоизвличането. Куплетите са изпяти със сдържан глас, с кратки и прави тонове – на ръба на говоренето, преплитатат се с тригласия, които създават обем и загадъчност на песента. "Близо до теб" разказва за близостта помежду ни, като задава въпросите: кога, с кого и колко сме близки в познатите и възможни форми на общуване. "Сенчеста" я нарича още самата певица заради усещането за лек хлад и топлина едновременно и заради противоречивата природа на човешката близост.

Мирослава Кацарова е добре позната на ценителите на качествената музика у нас както от клубните си гигове и фестивални участия така и с интересния си дебютен албум "Бяло в бяло".

Въпреки че е богослов по образование, тя е отдала живота си на музиката. От години наред пее подкрепена от най-добрите джаз музиканти в България: Румен Тосков, Христо Йоцов, Веселин ВеселиновЕко. През 2001 година "Джаз FM" радио издаде първия ѝ самостоятелен албум с некомерсиална музика – “Бяло в бяло”, който беше оценен високо от музикалната критика.

В края на 2004 тя  записа сингъла си “Парфюми” по музика на Веселин Веселинов- Еко и неин текст, който стоя дълго време в първата десeтка на “Българският "Топ 100”. Следващият й сингъл „Боса-нова за нея” бе красиво визуализиран от режисьора Стоян Радев и оператора Емил Христов.

И през този сезон Мирослава продължава да пее на живо в различни формации. На клубните си гигове тя се появява в компанията или на големите джазмени – Румен Тосков и Веселин Веселинов-Еко, или с бийтбоксера Ред Уан (Red One) и пианиста, известен с работата си в "Abbey Road Studio", Явор Димитров.

Мира пя и с легендарната джаз формация Бели, Зелени,Червени на дипломатическо събитие в чест на президента на Гърция и получи покана за концерт в Солун. В програмата си тя набляга на т.н. нови стандарти - добре забравени поп песни от 80-е и 90-е, на любимите си бразилски пиеси на португалски език и, разбира се, на авторски композиции. Предстоят й концерти, клубни гигове и фестивални участия.

Междувременно Мирослава продължава да  е автор и водещ на предаването за латиноджаз „Дезафинадо” по "Джаз FM" радио, което е носител на голямата награда „Осмата муза”  за най-добро радиопредаване за музика от всички жанрове. Певицата е водеща и на предаването в ефира на същата медия за вокален джаз –  "Singin’n’swingin".

Близо до теб” е подкрепена от лабораторията "Ивостин", Полша. В България е от 2008 година и лансира дермокозметика за чувствителна кожа, базирана на термална вода от Ивонич-Здруй.

Непрекъснато развиващата се и разширяваща комплексна грижа включва хипоалергенни, дерматологично тествани препарати с иновационни патентовани съставки.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички