Музика за свободно летене от Насекомикс


Музика за свободно летене от Насекомикс

9555

Новият албум  на Насекомикс - "Аdam's Bushes Eva's Deep", който излезе в началото на месеца, ще бъде представен с концерт в столичния клуб "Бекстейдж" от 20.00 ч. довечера.

Типично за характерния стил на групата, представянето няма да прилича на обичайните музикални промоции. А много атмосферен и същевременно задушевен аудио-визуален спектакъл, с уникална сценография и декор, подготвени специално за случая, обявиха организаторите.

"С художника Михаил Михайлов-Михата, дизайнера Николай Пекарев-младши и сценографа Виктор Георгиев готвим много изненади", довери певицата Андрония Попова-Рони.
 
Насекомикс поставят логото И Аз мога" върху своя албум и даряват проценти от печалбата на продажбите си за актуалната цел на фондацията – изграждане на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.
   
Историята на албума "Аdam's Bushes Eva's Deep" е силно свързана с "Източни пиеси". Филмът-събитие на Камен Калев попадна в режисьорската селекция на фестивала в Кан и взе награди в Сараево и Токио. Две от песните в проекта на Насекомикс - "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song" - са част от саундтрака на "Източни пиеси". По този повод Насекомикс бяха поканени да свирят след премиерата на филма в Кан - и музиката им заплени гостите на фестивала.

"Беше наистина чудесно - свирихме на покрива на хотела срещу вълшебен изглед с вода, яхти и слънчеви хора", спомня си Рони.

След това групата изнесе концерт и на филмовия фестивал в Сараево, където публиката също я гръмко я приветства. 
    
Успехът на филма "Източни пиеси" срещна музикантите с Ангел Христанов. Тази среща се оказа своеобразен катализатор за групата да издаде албума самостоятелно. Той е е ко-продуциран от Ангел Христанов (Арт Етернал) и известния лондонски продуцент ILS (Ilian Walker), носител на награда за най-добър брейкбийт албум за 2009.

"Гордея се с албума и с всички хора, които участват в песните, тъй като те вложиха страшен хъс. Той съдържа както песни, модифицирани във времето и пространството, така и по-нови, които сме правили единствено на живо досега", казва Рони по повод първия официален дебют на формацията. 
    
Композициите продължават мисията на Насекомикс да свързват с шеметни мостове коренно различни музикални стилове. Песните са изпълнени с живот, ускорение и свободно летене. В миксера попадат джаз и рок влияния, съчетани с актуални електронни стилове. Акордеон, контрабас и живи барабани се смесват с полирания звук и неограничената сила на модерната продукция. В центъра на всичко това, е разбира се, магичният глас и пленяващото излъчване на фронтдамата. Парчетата на Насекомикс винаги са били дълбоки, запомнящи се със своите емоционални текстове и интересни музикални търсения. 
    
Зад проекта стоят: Андрония  Попова – вокали, акордеон, клавишни; Михаил Йосифов  – китари, клавишни, вокали; Тодор Карастоянов  – барабани, вокали, машини; Георги Дончев – контрабас. Магдалена Петрович - виолончело (гост музикант в "Definitely Song" - акустична версия), Александър Даниел - барабани (гост музикант в "Lady Song"), Ils - постпродукция.

Албумът е мастериран в "The Exchange Mastering Studio" в Лондон, от Nilesh Patel.

"Аdam's Bushes Eva's Deep" може да бъде намерен в: "Дюкян Меломан" и другите музикални магазини в страната; както и в ЦУМ - на етаж 3 – щанд на "И Аз мога".
 
Албумът се разпространява у нас и от "Saturn Music" (www.saturngroup.eu).

Дискът можете да бъде поръчан онлайн на http://meloman-bg.com/, както и наhttp://www.cleckshop.com/bg/product/details/id/1055#,

а в дигитален формат е качен в iTunes, както и на повечето Интернет платформи. 

Още за Насекомикс на:

http://www.myspace.com/nasekomix

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички