Бразилска музика по случай рождения ден на Дезафинадо утре


Бразилска музика по случай рождения ден на Дезафинадо утре

8225

Утре, 1 декември, се навършват 8 години от началото на любимото на българските меломани предаване за латино джаз – “Дезафинадо”.

За да отпразнува събитието, певицата Мирослава Кацарова, която е автор и водещ, е поканила Румен Тосков – пиано; Веселин Веселинов Еко – бас и Христо Йоцов – ударни.

Концертът от 18.30 в "Sofia Live Club" е със специалното участие на Петър Салчев и Хилда Казасян. В репертоара е бразилска и латиноамериканска музика.

Гости на събитието ще бъдат приятели, музиканти, артисти, журналисти, почитатели и дипломати от Бразилското посолство в София.

Вход свободен.

"Дезафинадо" се излъчва всяка събота, от 11 до 12, по "Джаз FM" радио с автор и водещ – джаз певицата Мирослава Кацарова. Предаването се радва на изключително вярна аудитория заради прекрасния, топъл глас на водещата и нейното специално отношение към класическата и нова музика, вдъхновена от традицията и културата на Латинска Америка.

Мира Кацарова е артист, който често изпълнява на своите концерти музиката на Жобим, Бебел Жилберто, Зуко 103 и др. Името на предаването е вдъхновено от  пиесата на легендарния бразилски композитор и пианист – Антонио Карлос Жобим – “Дезафинадо”, а като музикален термин думата означава “звучене извън лада, друг тон”.

Такава е и философията на предаването – “да разгърне екзотичността на латиноамериканския джаз във всичките му проявления”. В своите търсения и открития “Дезафинадо” представя бразилски джаз, афро-кубински джаз, салса, мамбо, танго, афро-перуанска музика, автентични изпълнения на латино ритми и интонации, американски джаз, боп, пост боп с латино привкус, модерен джази хуас с бразилски елементи, както и творчеството на артисти отвъд пределите на американските континенти, вдъхновени от латиноамериканската култура.

Предаването е носител на наградата “Осмата муза”.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички