Фалшименто и Аларма Пънк Джаз ft: Bulgarian Secret Police Jam!


Фалшименто и Аларма Пънк Джаз ft: Bulgarian Secret Police Jam!

6395

Юджийн Чадборн, Георги Дончев, Росен Захариев и Александър Евтимов-Шаманчето ще се изявят в "Чешки център" (ул. "Раковски" 100) на 5 май.

Началото на концерта е 21.00 часа, в вход: 10 лв.

Поради изключителния интерес и малкия брой места (едва 80) няма да има предварителна продажба на билети - за да дадем равни шансове на всички, които искат да видят шоуто. Билети ще се продават от 20.00 нататък на входа на "Лилавия салон" там, уточниха организаторите.
 
Фрийк-кънтри-джаз ветеранът от Грийнсбъро, Северна КаролинаЮджийн Чадборн (1954) е истинска легенда на американския ъндърграунд от калибъра на Джон Зорн, Марк Рибо и Купър-Мур, с които нееднократно е свирил и продължава да свири. В Европа сътрудничествата му са не по-малко впечатляващи – с починалия през 2008 барабанист на Mothers Of Invention - Джими Карл Блек, с Хан Бенинк, с Дерек Бейли, с Паул Ловенс, с Аки Такасе

Музикантите от италинското хардкор-рокабили трио Zu, които свириха с Майк Патън в София преди две години, единодушно смятат Чадборн за свой „духовен баща”.

Уникален джаз-комик, поет с китара (и доста често с банджо), автор на десетки албуми с неконвенционална музика, дизайнер на обложки от рециклирани материали, политически коментатор, музикален журналист, Чадборн е и сред пионерите на "самиздат"-сцената за авангардна музика. Сешънът с Георги Дончев, Росен Захариев и Шаманчето се записва и ще бъде излъчен по БНР след празниците като част от проекта "Звуково изобразяване на града". Тези, които слушаха соловия сет на Чадборн на официалното закриване на третия "Аларма Пънк Джаз" снощи, със сигурност ще повторят.

www.eugenechadbourne.com

www.myspace.com/eugenechadbourne

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest  

www.bnr.bg

www.czechcentres.cz/sofia/novinky.asp

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички