Топ продуцент на Beatport за първи път в България


Топ продуцент на Beatport за първи път в България

4862

Manuel de la Mare - топ продуцент на "Beatport", пристига за първи път в България по покана на "The Magic Оf Production".

Предстои уъркшоп, конференция и грандиозно парти да съберат под един покрив титаните на българската, балканската и световната електронни сцени само и единствено в столичните клубове "The Big Apple" и "Ескейп" този петък, 4 юни.

Участниците ще преминат през конференция, уъркшоп, демонстрации на техника и софтуер, а вечерта ще продължи с модно дефиле и размазващо парти. Всичко това е обединено от идеята, че за да се създаде една конкурентноспособна сцена, артистите трябва да се образоват и разиват заедно. „С това събитие отправяме предизвикателство към западните музикални продуценти”, каза DJ Лайън (DJ Lion) - създател на "The Magic Of Production", единственото по рода си училище за продуценти и диджеи у нас.

„След като години наред слушаме западна електронна музика, крайно време е да обединим всички талантливи продуценти на Балканите, да се развиваме и усъвършенстваме с подобни инициативи и да създадем собствена музикална марка”, допълни той. Организаторите са избрали два от най-нашумелите столични клубове за сцена на тази идея  - "The Big Apple" и "Ескейп".
 
Зад проекта застават едни от най-големите имена на родната клубна сцена - DJ Лайън, Джорджо Би, Стивън (Steven), Ясен Петров, Pacho B, Pepo, Yobi и др. Освен тях към проекта се присъединяват Мишо Шамара (a.k.a Big Sha) и Играта. Целта е да бъдат обединени не само различните стилове в електронната, но и тези от ар-ен-би и поп до дръм-ен-бейс. Специален гост на събитието е италианецът Manuel de la Mare.

Той е собственик на лейбълите "303Lovers" и "Hotfingers", а 50-е му издадени сингъла са попадали в сетовете на имена като Roger Sanchez, Tiesto, Ferry Corsten, Funkagenda, Mark Knight, Pete Tong, Hernan Cattaneo, John Acquaviva, Robbie Rivera, Thomas Gold, Tom Novy, UMEK, Justice и много други.

Manuel de la Mare е обявен за топ изпълнител от лидера в електронната музика - "Beatport". Самият той ще се включи активно в уъркшоп, като ще разкаже подробности за клубната и електронна сцена извън нашите граници.
Най-интересното е стартирането на кредитирана програма към училището за продуценти "The Magic Оf Production", която дава възможност за безплатно обучение. Тя е първата по рода си и организаторите обещават да я развиват във времето и в никакъв случай да не ограничават достъпа до нея.

До този момент по програмата са записани над 50 човека от цяла България. Тук е важно да се спомене, че към днешна дата над 70 ученика са преминали успешно "The Magic Оf Production".

Подробности за участие можете да научите в клуб "The Big Apple" довечера.

Веселбата продължава в "Ескейп" срещу вход от 7 лева до 00 часа и 10 лева след това.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички