Франсез Муур ще бъде новият изпълнителен директор на IFPI


Франсез Муур ще бъде новият изпълнителен директор на IFPI

4989

Франсез Муур ще бъде новият изпълнителен директор на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), обявиха от организацията.

Тя ще наследи на поста Джон Кенеди и ще встъпи в длъжност от месец юли тази година. Само преди два месеца госпожа Муур посети България и награди министъра на вътрешните работи господин Цветан Цветанов за големия му принос в закрилата на интелектуалната собственост у нас. Освен това двамата подписаха меморандум за сътрудничество относно противодействие на интелектуалното пиратство в България. По време на гостуването си в у нас тя обяви, че въпреки положените усилия страната ни все още е музикален пират N 1 едно в Европейския съюз.   

В момента Муур е изпълнителен вицепрезидент на IFPI и регионален директор за Европа. В това си качество тя оглавява Европейския офис на IFPI в Брюксел, представлява музикалната индустрия в Европейския съюз и координира стратегията на националите групи в 27-е страни членки, сред които и България, представена от Българската асоциация на музикалните продуценти.

От повече от 20 години тя се занимава с правителствени връзки и публична дейност и се присъединява към IFPI през 1994. През последните 15 години Муур работи с институциите и правителствата в ЕС, ръководейки основната търговска и правната дейности на звукозаписната индустрия в Европа.

Водещите музикални компании, членки на IFPI, изразиха своята подкрепа за нейното назначаване. Самият Джон Кенеди при обявяване на оттеглянето си я бе посочил като най-добрия вариант за негов евентуален наследник.

„Работя в музикалната индустрия вече повече от 15 години. Време, за което тя претърпя огромни промени, но никога не е била пасивна или безучастна”, каза Франсез Муур. „Виждах как бизнесът се променя и постоянно предлага нови идеи и модели за развитие. Ето защо, дори в този най-противоречив период, намирам за вдъхновяващо да работя за индустрията и с удоволствие приемам възможността да участвам в създаването на следващия етап от еволюцията й. Бих искала да благодаря на Джон Кенеди за отличната работа, която върши за международната звукозаписна индустрия в продължение на много години, и му пожелавам всичко най-добро в новите му стремежи”, бяха първите думи на Муур след обявяването на назначението й.

"Госпожа Муур е голям приятел на България и българската музикална индустрия, ето защо приветстваме новината за назначението й като изпълнителен директор на IFPI", коментира Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти. "Отчитайки нейната енергичност, страхотни идеи и отдаденост на каузата да защитава музиката, смятаме, че бе идеалният вариант за наследник на Джон Кенеди", каза още Килева.

Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) e сдружение с нестопанска цел, което обединява водещи български продуцентски компании в областта на звукозаписната индустрия.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички