No More Many More с ново видео и сингъл в "Тънка червена линия"
Официално подгряващо парти за концерта на Austere в София
Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"

Племенникът на Бужу Бантън – Рас Закари, за първи път в България!


Племенникът на Бужу Бантън – Рас Закари, за първи път в България!

5407

Звездният Рас Закари (Ras Zacharri) е специален гост на фестивала "Big Big Summer Reggae".

Както "MySound.bg" съобщи, почитателите на реге музиката и позитивните вибрации ще се съберат от цялата страната в София за най-голямото и значимо събитие за реге и раста култура на 9 и 10 юли.

През първия ден от 16.00 часа в "Борисовата градина" може да чуете селекторите от родната реге саундистема – "Zionlionz", както и да видите представяне на книгата “Боб Марли. Хвани огъня”, разкриваща историята на реге иконата и елементи от растафарианската култура.

На следващия ден (събота), 10 юли, в трите зали на парти център "4км" ще запалим искрата в сърцата на реге феновете, обединени в името на един свят на Единство, Свобода, Достойнство и Справедливост. Истнински посланик на JAH ще бъде специалният гост тази вечер – Рас Захари от Ямайка, обявиха организаторите. Програмата на вечерта ще е богата и разнообразна. Ще чуете още лайф изпълнението на едни от ветераните на гръцката реге сцена -  One Drop Forward, както и денсхол сета на американеца - Selecta Trodda. Ето и малко инфо за гостие на "The 7th Big Big Summer Reggae":  

Рас Закари (Ямайка)

Рак Закари налага с бързи темпове своето име между новоизгряващите руутс реге артисти. Стилът му е свеж и уникален, а силните, съзнателни и духовно богати текстове определят неговата висока позиция на международната реге сцена. Думите му са позитивни, а посланието - миротворно.В своя дебютен албум "Herbs Man" („Билкар”) той говори за несправедливостта по света, за кризите и проблемите на природата и човечеството т.е., за нещата, които вълнуват душите на хората.Рожденото име на ямайския раста артист е Боугъл Броуди. Името Закари получава от чичо си - прочутия реге изпълнител Бужу Бантън, който напътства певеца в ранните години от кариерата му. Растафарианството се превръща в неговото най-голямо вдъхновение и скоро Закари става член на раста ордена "12-е Племена на Израел", чийто последовател е и великият Боб Марли (Bob Marley).

One Drop Forward (Гърция)

Създадени през 1991, One Drop Foreward са един от основните стълбове на реге културата в южната ни съседка. След стотици концерти в цяла Гърция и най-вече в реге столицата на страната  -Солун, през 2004 те стават част и от международната сцена с турнета в Испания и Италия. 100% руутс формация с характерен, безкомпромисен звук и ясни послания против войната, расизма и системата на експлоатация. Участвали са в първия и втория "Rastavibe" фестивали, както и в двете издания на феста "Мama Africa" (заедно с артисти като Dennis Alcapone, Max Romeo, Mad Professor, Culture, Dub Inc, Groundation, Аlpha Blondy, Majek Fashek, Israel Vibration и други).

Selecta Trodda (САЩ)

След първото си посещение в клуб "Pulse" през 2008 симпатичният американец има намерение да ни зарадва с нова доза як денсхол и реге класики,типични за сцената от другата страна на океана.

Организаторите от "Zionlionz Soundsystem" вече седма година се грижат за развитието на сцената като канят както автентични изпълнители от Ямайка, така и европейски реге групи и артисти.

Точният лайн-ъп на вечерта и допълнително инфо - във "Фейсбуук" на страницата на "Zionlionz Soundsystem".

Входът на 9 юли в "Борисовата градина" е свободен, а на 10 юли за парти центъра билетите са по 15 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички