Суши и шампанско за Найджъл Кенеди в Пловдив


Суши и шампанско за Найджъл Кенеди в Пловдив

4918

Отбрано суши от най-добрия японски ресторант в Пловдив и френско шампанско от висока класа са само част от многобройните изисквания на екстравагантния британски цигулар Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy) при гостуването му в Пловдив в Античния театър на 1 септември.

Заедно със своя полски бенд и 20 музиканти от оркестъра при Държавната опера Пловдив, той ще открие Есенния салон на изкуствата в 20 часа по покана на община Пловдив и "Арт БГ".

В Града на тепетата гениалният цигулар ще бъде настанен в бутиков хотел, който по молба на самия мистър Кенеди ще бъде запазен в тайна заради сигурността и спокойствието му.

За комфортното пътуване на височайшия гост по време на престоя му нас ще се погрижи „Камор Ауто“, дилър на BMW и официален превозвач на британския музикант за България, чиято предпочитана марка е именно BMW.

Репетициите му с българските оркестранти ще започнат днес и ще се провеждат два пъти дневно до постигане на пълен синхрон между музикантите,  така че срещата на зрителите с Дюк Елингтън и Бах в интепретация на британския артист да остане едно от най-незабравимите им преживявания, обещава гостът.

Организаторите са предложили на вниманието на големия цигулар подробна програма за разглеждане забележителностите на града, но поради непредвидимия му нрав до последния момент не е ясно как точно ще предпочете да оползотвори свободното си време.

Малко повече от година след последния си гала концерт у нас през юни 2009, именитият англичанин спази обещанието си да се завърне съвсем скоро на българска земя. Той е може би най-атрактивният съвременен изпълнител на класическа музика. Известен със своята ексцентричност, Кенеди вече две десетилетия предизвиква критиката и обществеността с поведението, външния си вид и избора си на репертоар.

Често забелязван както на улицата, така и на концерти, облечен с фланелка на любимия си футболен отбор "Астън Вила", музикантът оставя характерен отпечатък върху музиката, която изпълнява с цялото си сърце и душа.

Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония са в продажба на цени между 30 и 100 лв.

Те могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim и касата пред община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички