Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Sade - Soldier of Love


2217

Sade - Soldier of Love

Премиерата на Soldier of Love в България ще бъде на
15 февруари 2010

Soldier of Love е едва шестият студиен албум, който бандата Sade издава през 25-годишната си кариера и е първият им албум след  Lover's Rock от 2000. За самата Sade, като ключов елемент в авторските усилия на групата, това е просто въпрос на заедност и автентичност. „Правя албуми, само когато чувствам, че имам какво да кажа. Не ме интересува издаването на музика, просто за да има какво да се продава. Sade не е марка.”


През 2008 групата се събира в студиото на Питър Гейбриъл Real World studio, близо до дома на Sade в провинцията, югоизточна Англия. Това е четвъртият път, в който четиримата се срещат след турнето за Lover's Rock през 2001. Басистът Paul Denman идва от Лос Анджелис, където е менажирал тийнейдж пънк бандата на сина си Orange. Китаристът и саксофонист Stuart Matthewman прекъсва работата си за филмови саундтраци в Ню Йорк, а кийбордистът Andrew Hale се отказва от своите A&R консултации.

 Музикалното усещане този път е далеч от олд кънтри соул стила на Lover's Rock и е с повече електронна идентичност. На места звучат като старите Sade, с Matthewman отново на софт сакса в In Another Time и химн вокалите в Long Hard Road. Но с песни като жизнерадостно чудатото реге Babyfather и драматично аранжираното отварящо парче The Moon and the Sky, Sade изследват нови територии. “Не искам никога да се повтарям.” - казва самата Sade. “И предизвикателството става все по-голямо за нас, колкото по-дълго правим това заедно.”

През по-голямата част на последните 20 години за Sade приоритет е личният й живот, той е над професионалната й кариера. Така тя издава само три студийни албума с нов материал за този период. Омъжва се за испанския филмов режисьор Carlos Scola Pliego през 1989; през 1996 се ражда дъщеря й, а от началото на 21 век тя се мести от cеверен Лондон в Глочестършайър, където живее и в момента със своя нов приятел. “Можеш да растеш и да се развиваш като артист, само ако си оставяш време да се развиваш и като човек.” “Всички сме родители, животът ни продължава. Не бих могла да направя новия си албум Soldier of Love преди и мисля, че феновете доста чакаха, съжалявам за което. Но и съм изключително горда от него.”

Траклист



1. The Moon and the Sky
2. Soldier of Love
3. Morning Bird
4. Babyfather
5. Long Hard Road
6. Be That Easy
7. Bring Me Home
8. In Another Time
9. Skin
10. The Safest Place
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички