Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Scorpions - Sting In The Jail


1845

Scorpions - Sting In The Jail

 “Искаме да завършим необикновената кариера на Scorpions, докато сме на върха. Безкрайно сме благодарни на факта, че притежаваме същата страст към музиката, както в самото начало”. “Тригодишното турне през пет континета означава голям удар, където можем да се забавляваме с феновете си и да се сбогуваме с тях.” “Когато започнах, имах много мечти”, отбелязва Schenker. “Странното е, че постигнах повече, отколкото някога съм си представял.”

Изминаха 40 години от създаването на първоначалния Scorpions - по онова време с брата на Rudolf Schenker Michael, който по-късно се присъединява към английската банда UFO - когато обикалят с разнебитения червен VW бус от кръчма на кръчма и от дупка на дупка, за да свирят. Пет години по-рано Rudolf Schenker измисля името на бандата. И от самото начало, дори и със смяната на членовете на бандата, тя проявява признаци за обещаваща кариера. Те имат две почти апокалиптични цели: „Първо, да се съсредоточим върху текстове на английски, защото, второ, някой ден ще бъдем най-добрата рок банда на света.” Останалото е история.

Постиженията през цялата им кариера са прокарали мост между миналото и бъдещето: те привличат над 150 000 души на последното си южноамериканско турне, разпродадоха цели стадиони в Гърция миналото лято, препълниха зали в Ню Йорк, Токио и Бомбай, свириха на “Monsters Of Rock” с Alice Cooper и Rasmus като специални гости от Владивосток до Москва. Пеят за мира между Северна и Южна Корея, защото една от песните им звучи като световна декларация за разоръжаване и за разрушаването на Желязната Завеса: “Wind Of Change.” “Вдъхновяващо е да видиш, че когато свирим, толкова много млади хора стоят пред сцената, пеят песните ни, написани преди да са били родени”, казва Klaus Meine.

В основата са изпълненията им на живо. „Смятам, че това е най-силната ни страна”, споделя Klaus Meine.

Остава един въпрос: Заслужава ли си цялото това приключение? Matthias Jabs: “За мен е страхотно очакването от предстоящото световно турне, като знам, че през последните три десетилетия създадохме най-успешната немска рок банда. Усещането, когато съм на сцената, е неописуемо. Само един такъв момент си заслужава всички усилия.”

“Животът ни разглези с факта, че до днес изживяваме мечтата си”, казва Klaus Meine. “Мисля, че сме постигнали много повече и сме видели много повече от света и сме свирили на много повече шоута и сме записали много повече албуми и сме докоснали много повичи хора с нашата музика в толкова много части на света, отколкото сме си позволявали да мечтаем в началото на нашата кариера. Мечтите ни се превърнаха в реалност – и много повече от това.”

Траклист


1. Raised On Rock
2. Sting In The Tail                           
3. Slave Me
4. The Good Die Young                   
5. No Limit
6. Rock Zone
7. Lorelei
8. Turn You On                                  
9. Let's Rock  
10. SLY
11. Spirit Of Rock  
12. The Best Is Yet To Come
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички