Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

VA - The best songs of Istanbul


3698

VA - The best songs of Istanbul

Компилацията “The Best Songs For Istanbul: Музиката на Истанбул” включва 14 брилянтни парчета, които улавят по неповторим начин атмосферата на емблематичния турски град. Всеки слушател ще може да се наслади на трепетите, вълненията и страстите, бушуващи из Истанбул и вдъхновили най-известните съвременни поп, рок и фолк турски изпълнители като Sezen Aksu, Yalın, Kenan Doğulu, Duman и много други.

Родената през 1963 Sezen Aksu е една от най-известните турски поп изпълнителки, авторки на песни и продуцентки с над 40 милиона продадени албума. Не случайно е наричана „Кралицата на турския поп”. Влиянието и върху развитието на турската музика започва още с дебюта й през далечната 1975 г.


Името на Yalın гръмва с успеха на поп парчето "Zalim". Родена през 1980, тя започва да пише песни още в училище и страстта и към музиката се задълбочава в колежа, докато учи икономика.

Pamela Spence е родена през 1973 в Хайделберг, Германия и е дъщеря на англичанин и туркиня. На 15 години се мести в Турция и започва да пее поп музика. Учи театрално майсторство и участва в мюзикъли и ТВ минисериали.


Gripin е турска рок банда, която започва кариерата си с кавър версии по рок клубовете през 90-те. В началото на 2000 започват да записват своя музика и издават първия си албум. Вторият едноименен албум от 2007 е този, който привлича вниманието на публиката и феновете. В него участват и много други известни турски гост артисти като Ferman Akgül от maNga, Pamela Spence и Emre Aydın.

Известният с меланхоличните си и песимистични песни Feridun Düzağaç е роден през 1968. Започва музикалната си кариера в бандата "TINI" ("TONE"), докато учи в университета, но впоследствие напуска бандата и през 1997 издава първия си рок албум "Beni Rahatta Dinleyin" ("Listen to Me in a Comfortable Position").

Teoman е псевдоним на известния турски акустичен рок изпълнител Fazlı Teoman Yakupoğlu.  Teoman концертира в продължение на 10 години с различни банди, докато не прави пробив с песента "Ne Ekmek Ne de Su" (Neither Bread Nor Water), която печели първа награда на фестивала Roxy Müzik Günleri.

Göksel Demirpençe е една от младите и талантливи турски фолк поп звезди, родена в Истанбул през 1971. Учи две години философия преди да напусне университета заради музикалната си кариера. Пее като бек вокалистка на Sezen Aksu и Sertab Erener, а през септември 1997 издава дебютния си албум Yollar (Roads).


Kenan Doğulu представя Турция на конкурса Евровизия в Хелзинки през 2007 и се класира на престижното четвърто място. Син на известен турски музикант, той от малък се посвещава на музиката.

Pinhani е турска софт-рок банда, чийто дебютен албум от 2006 - “İnandığın Masallar” (The Fairy Tales You Believe) постига невероятен успех.

Бандата Mizan е създадена през 1996 като трио и бързо набира популярност. Постепенно започват да свирят извън родна Турция, което води до издаването на първия им албум «angelized» в Европа, Япония и част от Азия през лятото на 2000 година.

Duman е безспорно една от водещите турски банди, която комбинира традиционни турски фолк елементи с модерен рок. Албумите им са много успешни в Турция и групата застава начело на ново поколение от турски рок банди, които влизат в мейнстриима.

Траклист


 

1  Istanbul Istanbul Olali - Sezen Aksu

2  Istanbul Benden Buyuk - Yalin

3  Istanbul - Pamela

4  Sensiz istanbul'a düsmanim - Gripin

5  Yeniköy - Feridun Duzagac

6  Istanbul'da Sonbahar - Teoman

7  Yarabbi Sükür - Goksel Demirpence

8  Bogazici - Kenan Dogulu

9  Istanbul'da - Pinhani

10  Geliyorum Yoldayim - Gülhan

11  Bu Gece - Nev

12  Istanbul'da - Mirkelam

13  Istanbul'um  - Mizan

14  Istanbul - Duman

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички