Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Awake - Made to Roll


2348

Awake - Made to Roll

AWAKE е българска рок група, сформирана през 2002 г. в София. След известни промени съставът на групата придобива настоящия си вид - Иван Иванов (вокали, китара), Желяз Железов (барабани), Георги Георгиев (бас) и Андреа Саменго (китара).

Официално признанието за музиката на Awake, идва през 2004 година. Тогава групата е удостоена с две награди от конкурса "БГ Таланти" на БГ Радио, които спечелват на музикантите студиен запис и продуциране на първия им сингъл - песента "За нея", както и реализацията на видеоклип. През 2005 г. AWAKE са избрани за "БГ Откритие" при селекцията на Музикалните награди на БГ Радио, а песента "За нея" се превръща в хит и е издадена в три български компилации.
Междувременно групата набира скорост, свирейки на все по-голяма сцена и участвайки на всички престижни музикални фестивали в България, както и на Exit '06 /Сърбия/. По време на фестивалните си концерти, групата дели сцена с имена като Franz Ferdinand, The Cardigans, The Cult, Billy Idol, Graham Bonnet, Joe Lynn Turner и др.
На 17-ти декември 2007-ма AWAKE реализира трети сингъл "Little Bliss". Песента е номинирана за най-добро рок / алтернативно парче за 2007ма от ММTV. Така e озаглавен и дебютния албум на групата, издаден по-късно същия месец.
През пролетта на 2008-ма излиза и поредния сингъл “Away” заедно с видеоклип, режисиран от Боян Карамфилов. С албума си "Little Bliss", AWAKE разкрива себе си като модерна рок група, повлияна от духа на класическия рок от 70-те, облечен в съвременен звук и визия.
Средата на 2009 година групата е с основно променен състав, като на мястото на напусналите музиканти идват настоящите членове Андреа Саменго /китара/ и Георги Герогиев /бас/. Оформя се едно неразривно рок-ядро, което за месец аранжира и записва песните за предстящия албум „Made To Roll’.
На 13.01 в радио ефира в страната излиза и пилотният сингъл от втория албум на бандата. „Violet” записан в две версии - на английски и български език. Песента незабавно влиза в класацията "Рок 40" на радио Z-ROCK и стои на първо място няколко седмици подред.
В края на февруари започва и клубното турне на AWAKE в страната, като концертите преминават с изключителна посещаемост. В началото на април се осъществява и първото турне на бандата в Испания, като неговата кулминация е участието на AWAKE на рок-фестивала BeeRock в град Бургос. В края на месец май групата заснема в „Sofia Live Club” видеоклип към втория сингъл „JOKE” от предстощия си албум с режисьор Михаил Бойчев. Новото видео красноречиво показва стремежа на AWAKE да подготви феновете си за атмосферата в новия албум, съчетавайки новата концепция за визия и звук с изключителната енергия, излъчвана от бандата.
През септември групата предприе второ клубно турне в Испания, за годината, където албумът е представен пред местна публика със забележителен успех.
Дискът отново е записан в Pacific Studio и продуциран от Желяз Железов. В него се съдържат 10 парчета на английски език + един бонус трак на български. „Made To Roll’ вече е на музикалния пазар и се разпространява от Рива Саунд Рекърдс.

Траклист


1. Joke (3:16) 2. Goner’s Wish (3:29) 3. Way Down (3:47) 4. Square Heads (4:49) 5. Violet (5:20) 6. On To Something (3:52) 7. Booty Call (4:26) 8. Hot Chicks (3:43) 9. Sweet Taste Of Fire (5:08) 10. Black Haired Mess (5:32) 11. Violet (BG) (5:20)
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички