Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Trivium – In Waves


1483

Trivium – In Waves

Trivium изригнаха на глобалната метъл сцена със своя дебютен албум за Roadrunner Records – “Ascendency” (2005), който беше сертифициран със злато във Великобритания през същата година. Тогава групата беше изключително млада, но с текстове и музика на много по-високо ново от това за годините й и изнесе концерти с някои от гигантите на метъл сцената, сред които бяха Iron Maiden, Slipknot, Metallica, Heaven & Hell и други. През годините и с албумите си  Trivium разви своите способностите още повече, изглаждайки визията на групата и музиката си. По думите на вокалиста Matt Heafy, този нов албум е кулминацията на целия процес. ‘In Waves’ представлява музиката, обложката, клиповете и изпълненията на живо – всичко това е част от едно неизменно цяло. Безспорно, от наша гледна точка, това е най-завършеният проект, който сме правили. Смятаме, че най-накрая сме успели да създадем албума, който винаги сме се стремили да направим”.

Докато парчетата разкриват типичното китарно звучене, което феновете обикнаха и свикнаха да очакват от групата и което допринася за по-тежкия и агресивен елемент в песните, визуалният и текстови свят, който “In Waves” представя, е една изключителна крачка напред за бандата. Всички визуални елементи към албума, включително и обложката, клиповете, сценичните декори за изпълненията на живо и интернет сайта, са вдъхновени от съвременното кино изкуство и от любовта на групата към тежката музика.  Тези елементи изграждат специалния свят на “In Waves”, в който слушателят ще бъде отведен на пътешествие към дестинация напълно непозната досега. Това е един широк, открит път, осеян с мрак и странности. Целият този проект е плод на съвместния труд на групата и екип от специално избрани визуални артисти и представлява нов, уникален и изцяло оригинален сет от зрителни елементи.

In Waves” представя единна обединяваща тема, но това в никакъв случай не е концептуален албум. Heafy заключава: „Албумът не е концептуален проект, но има обща тема във всички зрителни елементи, като от звукова и визуална гледна точка всичко се свързва в едно. Много се гордеем с постигнатото  и се вълнуваме да го споделим с всички”.

Траклист


1. Capsizing The Sea
2. In Waves
3. Inception Of The End
4. Watch The World Burn
5. Dusk Dismantled
6. Black
7. Built To Fall
8. Caustic Are The Ties That Bind
9. A Skyline's Severance
10. Forsake Not The Dream
11. Chaos Reigns
12. Of All These Yesterdays
13. Leaving This World Behind
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички