Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Switchfoot - Vice Verses


1369

Switchfoot - Vice Verses

Atlantic Records пуска “Vice Verses”, осмият студиен албум на мулти-платинената рок група Switchfoot. По-голямата част от диска е записана с продуцента Neal Avron (Weezer, Linkin Park), в студиото на бандата в родния им град Сан Диего (Калифорния). Изпълнителен продуцент е Mike Elizondo (Eminem, Regina Spektor), който е продуцирал наградения с Grammy албум на Switchfoot – “Hello Hurricane”, издаден през 2009-та година и дебютирал в класацията Billboard 200 под #13, включващ хитовете “The Sound (John M. Perkins’ Blues)” и “Mess of Me”. 
Vice Verses’ е албум за напрежението и спокойствието. Това е опит да се опишат противоположностите в човешките преживявания: слънцето и сянката, добрите и лошите настроения, смехът и болката, надеждата и страхът, съмненията и вярата”, казва вокалистът Jon Foreman и добавя: „Живеейки с напрежението, се разкъсваме, дърпани от всички страни. Музиката в ‘Vice Verses’ е за душата и се опитва да стигне до сърцевината на човешките преживявания – живеем с напрежението и го превръщаме в песен”. 
Vice Verses” е плод на труда на една група, която е толкова неспокойна, че посвещава цяла песен – “Restless” – на това състояние. Това е онова безпокойство, онова нежелание да избереш бягащата пътека пред триатлона, което подклажда устрема на групата в търсенето на нови измерения в музиката и в писането на непоколебимо искрените текстове на Jon Foreman. Покачването на напрежението може да се долови още в първите акорди на откриващото парче – “Afterlife”. Тази песен заедно с  “The War Inside” са с още по-дързък подход от този в албума “Hello Hurricane”, но като цяло “Vice Verses” е по-еклектична колекция от песни, различавайки се от своя предшественик с включването на тихи и красиви парчета като “Souvenirs” и “Vice Verses”. Switchfoot не се задоволяват просто да опишат ярките противоречия, които откриват в самите себе си или в обкръжаващата ги култура. Вдъхновяващият пилотен сингъл – “Dark Horses” – показва пределно ясно, че ние сме сътворени да се извисим и опълчим срещу мрака. Тази тема е описана и в последната статия на Foreman за Huffington Post: „Изкуството идва в следствие на един странен вид болка. Когато стомахът ми се свива, това обикновено ме учи на много повече от това, което удобството би могло някога да ми даде. Длетото на скулптора дълбае солидния материал, за да даде живот на нещо ново. По същия начин и ние непрестанно се борим със света, за да се роди нещо друго от това. Преобразяваме миналото и настоящето, за да създадем бъдещето – последователно, с всяка глътка въздух.”

Траклист


1. Afterlife
2. The Original
3. The War Inside
4. Restless
5. Blinding Light
6. Selling the News
7. Thrive
8. Dark Horses
9. Souvenirs
10. Rise Above It
11. Vice Verses
12. Where I Belong
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички