Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Nils Petter Molvaer - Baboon Moon


1946

Nils Petter Molvaer - Baboon Moon

Неповторимият и нешлифован диамант на модерния джаз Нилс Петер Молвер започва кариерата си в бандите на Йон Кристинсен и Арилд Андерсен, но постепенно се разпростира все повече и повече извън пределите на джаза. Неговото музикално пътешествие минава през широко разнообразие от стилове, прилагайки в своето творчество различни степени на абстракция по пътя, който изминава. Той експериментира заедно с музиканти като Бил Ласуел, Сидсел Ендерсен и Ейвинд Аарсет и преплита своето творчество с DJ-и и VJ-и, но също така не веднъж работи сам въвличайки своята публика във всевъзможни музикални преживявания като запазва яркото си присъствие и особен начин на изразяване във всяко произведение, над което работи.

Тромпетът на Нилс Петер Молвер може да улови, както полярните ледници, така и изгарящите пустинни пясъци. Тромпет, който може да обрисува тълпи от хора, както и абсолютната самота, сякаш се загубва, но и винаги намира пътя обратно. Норвежкият тромпетист развива своя индивидуален звук, повлиян в голяма част от скандинавската поезия и същевременно от електронното звучене, но не и на последно място от музиканти като Майлс Дейвис и Йон Хасел.


За да израстне за пореден път и да постигне сегашното си звучене Нилс Петер Молвер формира нова група включвайки двама млади музиканти в последния си проект Baboon Moon. Бившият член на пост-рок банда Jazzist Jaga – Стиян Уестерхус, е един от най-иновативните и търсени китаристи. За него електрическата китара не е просто инструмент: „това е цял оркестър, творчески музей от физически и духовни възможности за произвеждане на електронни звуци”. Уестерхус манипулира своята китара по всевъзможни начини и дори произвежда звуци от викове чрез струните на инструмента. Вторият музикант, който допринася за създаването на Baboon Moon е барабанистът Ерлан Долан, който досега е вървял пътищата на алтернативния рок с бандата Madrugada. Негов е приносът на дълбокото, земно и същевременно прогресивно блус усещане в. Безспорно Уестерхус и Долан отвеждат тромпетиста Нилс Петер Молвер до музикални места, които той не е посещавал преди. Импровизацията в търсенето на нови звукови съчетания е основен фактор в творчеството на триото.




Траклист


   1. 1 Play Mercury Heart

   2. 2 Play A Small Realm

   3. 3 Play Recoil

   4. 4 Play Bloodline

   5. 5 Play Sleep With Echoes

   6. 6 Play Blue Fandango

   7. 7 Play Prince Of Calm

   8. 8 Play Coded

   9. 9 Play Baboon Moon

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички