Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Red Hot Chili Peppers - I’m With You


2522

Red Hot Chili Peppers - I’m With You

Red Hot Chili Peppers влязоха в Топ 10 на класацията Social 50 на Billboard, благодарение на шума, който се вдигна в интернет пространството покрай специално организираните 6 партита за прослушване на целия нов албум “I’m With You”, излъчени на живо през официалния сайт на групата. Събитията се проведоха за едно денонощие в Лос Анджелис, Ню Йорк, Торонто, Токио, Лондон и Сидни малко след излизането на видеоклипа към пилотния сингъл – “The Adventures of Rain Dance Maggie”.

Кадрите на “The Adventures of Rain Dance Maggie” събраха над 2,2 милиона посещения в официалния канал на групата в YouTube, като в същото време самият канал се е сдоби с почти 6000 допълнителни абонати. Сингълът  отбеляза 36 хил. продадени копия само за седмица. Целият шум в интернет покрай новия албум увеличи официалния фенклуб на Red Hot Chili Peppers с 152 хил. души.

Да не збравяме  и как за калифорнийците гласуваха близо 5 ооо българи, за да ги видят на родния фест Spirit Of Bourgas във Facebook, много повече от всички останали претенденти от всички музикални жанрове


В подкрепа на излизането на албума “I’m With You”, Red Hot Chili Peppers направиха концерт  на живо  в Кьолн (Германия) и изпълниха всички песни от записа.  Вторият сингъл - “Monarchy of Roses”, заля света с богата палитра от рок, фънк и поп. Песента предлага всичко, което можем да  пожелаем от комбинацията между новото и в същото време класическо звучене на култовите калифорнийци. Започва тежко с електронен ефект върху гласа на Anthony Kiedis, преминавайки в препускащ, позитивен ритъм, за който се грижат Flea и Chad Smith, а междувременно новият китарист Josh Klinghoffer вкарва разнообразие и лека хаотичност, като безспорно се отличава със свой собствен, изразен стил.

Текстът на “Monarchy of Roses” е символичен и не би могъл да се интерпретира директно, което дава още едно измерение на новия сингъл от един дългоочакван албум, в който стотици хиляди фенове са вече влюбени. Атмосферата в “Monarchy of Roses” е осезаемо по-тежка от тази в пилотното парче “The Adventures of Rain Dance Maggie”, което бързо се превърна в абсолютен хит, но припевът във втория сингъл е също толкова зарибяващ, колкото и в първия.

Песента предлага идеалната възможност да усетим и богатата палитра от рок, фънк и дори поп в новия материал на Red Hot Chili Peppers, както и да чуем букет от звуци, мелодия, текст, класическо и прогресивно звучене. Всичко това присъства и в самия албум “I’m With You”, правейки го изключителен и повече от препоръчителен за слушане.

Траклист


1. Monarchy Of Roses
2. Factory of Faith
3. Brendan's Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants a Baby
6. Look Around
7. The Adventures of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me At The Corner
14. Dance, Dance, Dance
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички