Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Jimy Hendrix - People, Hell & Angels


1559

Jimy Hendrix - People, Hell & Angels

Experience Hendrix и Legacy Recordings/Sony Music Entertainment обявиха подробностите около предстоящия проект „People, Hell & Angels” с 12 неиздавани до сега и напълно завършени студийни записи на Джими Хендрикс. Новият албум ще излезе на 05.03.2013г. и у нас ще се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„People, Hell & Angels” разкрива творческите търсения на легендарния китарист извън музикалното наследство на триото Jimi Hendrix Experience. Това е период, в който виртуозният китарист печели масова популярност във Великобритания и Америка, триото отбелязва рекордна посещаемост на рок концерт, а първите им два албума "Are You Experienced?" и "Axis: Bold as Love", излезли през 1967 г., са в Топ 10 по продажби в САЩ. Но всичко това не е достатъчно за Джими Хендрикс. Зад кулисите творческият му гений търси нови музикални послания. В началото на 1968 г. той е пълен с нови музикални идеи и със страст да ги разработва извън групата заедно с няколко стари приятели и други музиканти.

12-те композиции, включени в предстоящия албум „People, Hell & Angels”, са разнообразни като звук и стил благодарение на допълнителните инструменти, които Хендрикс използва за записите на новия материал: брас, кийборд, перкусии и втора китара. В „People, Hell & Angels” той достига едни от най-виртуозните си китарни сола. Заглавието на албума е измислено от самия Джими Хендрикс и предстоящите записи ще дадат един нов, различен поглед върху неговото израстване като композитор, музикант и продуцент.

Тази година Джими Хендрикс щеше да навърши 70 години на 27 ноември.

„People, Hell & Angels” ще излезе на музикалния пазар на 5 март, 2013г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„People, Hell & Angels” разкрива посоката, в която Хендрикс е започнал да експериментира. Той прекарва часове в звукозаписното студио в търсене на различен музикален израз заедно с нови музиканти, с които споделя общи амбиции: Стефан Стийлс (Stephen Stills) от групата „Buffalo Springfield”, барабанистът Бъди Майлс, Били Кокс (с когото Джими Хендрикс служи в армията в 101-ва въздушнодесантна дивизия и по-късно свирят заедно в прочутите концертни турнета 'chitlin circuit') и други, за да създадат нова, вълнуваща история от изключителното му музикално наследство.

„People, Hell & Angels” е ко-продуциран от Джани Хендрикс, Еди Крамър и Джон МакДермот. Еди Крамър се запознава с Джими Хендрикс през януари 1967 г. в студио Олимпик. Професионалното разбирателство между двамата прераства в близко приятелство. В резултат Крамър е саунд инженер на всеки албум на гениалния китарист, тон-режисьор на всичките му записи и концерти, включително и на паметното изпълнение от фестивала Уудсток през август 1969г.

Две години след издаването на проекта „Valleys Of Neptune” през 2010-та, включващ последните записи, направени от оригиналния състав на Jimi Hendrix Experience, „People, Hell & Angels” съдържа безценни следи за насоката, в която Хендрикс е възнамерявал да тръгне с „First Rays Of The New Rising Sun”, двойният албум, планиран като продължение на проекта „Electric Ladyland” (1968).

За разлика от съвременниците си като Бийтълс или Боб Дилън, Джими Хендрикс е притежавал правата върху песните си и е собственик на звукозаписните мастер ленти. Той не записва в големите и модерни студиа за времето си, собственост на звукозаписната компания, а работи в малки и непознати студиа като Record Plant и Hit Factory в Ню Йорк. Във времето, когато реализира записите за People, Hell & Angels, Джими Хендрикс е завладян от още един проект – създаването на собственото му студио „Electric Lady Studios” в Грийнуич Вилидж.

Джани Л. Хендрикс, управител на „Experience Hendrix LLC” коментира: "Ужасно съм развълнувана, че „People, Hell & Angels” излиза, когато отбелязваме 70 години от рождението на моя брат. Великолепието на този албум ни потвърждава за пореден път истината, която всички знаем: няма и никога няма да има аналог на музикалната стихия, която беше той. Затова нека се грижим за музиката, която Джими ни завеща и която продължава да вдъхновява поколенията след него и ... завинаги".

"People, Hell & Angels е поредната крачка, която ще ни доближи до музикалния гений на Джими Хендрикс” – казва Адам Блок, президент на Legacy Recordings. - "Работата с нова ритъм секция и оркестровка, отваря хоризонта на музиката му, в който създава нов музикален свят, изпълнен с безкрайни възможности”.

За Legacy Recordings: Лейбълът, подразделение на Sony Music Entertainment, e „съкровищницата” на компанията. Многократно носител на Грами, каталогът на Legacy Recordings съдържа някои от най-великите исторически записи и албуми. Значителна част от архива на Legacy Recordings е ремастериран дигитално и съдържа албуми от всеки един музикален жанр – поп, рок, джаз, блус, R&B, фолк, кънтри, госпел, Бродуей музикъли, филмова музика, етно и уърлд музика, класика и др.

За Experience Hendrix L.L.C.: Семейната компания е основана от Джеймс „Ал” Хендрикс, бащата на Джими, през 1995 г. и държи правата и менажира музиката, образа и името на Джими Хендрикс. В момента компанията се управлява от сестрата на покойния китарист - Джани Л. Хендрикс. 

Траклист


Earth Blue Somewhere Hear My Train A Comin’ Bleeding Heart Baby Let Me Move You Isabella Easy Blues Crash Landing Inside Out Hey Gypsy Boy Mojo Man Villanova Junction
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички