Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Zaz - Recto Verso


2706

Zaz - Recto Verso

Френската сензация ZAZ представя новия си, втори студиен албум "Recto Verso", който от днес (20-ти май) е на музикалния пазар у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версия. ZAZ се превърна в най-продавания френски изпълнител за 2011 и 2012 години, след като продаде от едноименния си дебютен албум повече от 1.8 милион копия по света. Проектът стана диамантен във Франция, двойно платинен в Германия, Русия, Полша, Белгия, Швейцария и Турция, и златен в Гърция и Австрия. Албумът оглави чартовете на Франция и Белгия и влезе в Топ 10 на Швейцария и Германия. ZAZ придоби международна популярност и благодарение на YouTube, където има забележителните 23 милиона гледания.

Песните в новия албум са жизнерадостни, многопластови и еуфорични, изпълнени с много страст от певицата, която френските медии нарекоха „Новата Едит Пиаф”. ZAZ, малката фея с божествен глас и неподправен, дрезгав тембър (подобно на самия живот), тръгва отново на път – енергична и решителна – с пилотния сингъл от новия албум „On ira” (Ще отидем). Песен с огромен положителен заряд, носеща характерния и завладяващ темперамент на певицата. Текстът и видеоклипът ни „отвеждат” до различни точки на света и екзотични дестинации. „On ira” е връзката между първия и новия албум – в духа на нео-реализма на хита на “Je veux”, но и като покана за пътешествие: колоритно и необуздано като картина на Гоген.

Следва наелектризиращото парче "Nous Debout", написано от Ours, възпяващо свободата и човешката воля. С песента “T’attends quoi” (Какво очаквате?), дело на певицата и композиторите Volo и K. Soltani, ZAZ ни призовава да излезем от собственото ни удобно статукво и да обърнем поглед към планините на Афганистан, към страданията на хората в Сирия, Ирак и други конфликтни точки по света. В "Deterre" (Откривам), песен със силно рок звучене, дрезгавият й глас ни окуражава да живеем пълноценно тук и сега. В сътрудничество с прочутия френски композитор и носител на Грами, Жан-Жак Голдман, ZAZ създава текста към песента “Si” (Дали), за да напомни, че човешката ни слабост се крие в трудността да намираме съгласие и хармония по между ни.

ZAZ няма постоянен адрес във времето и пространството. Въпреки това, тя има хронология. Знаем за следването в консерваторияга на Тур и музикалното училище в Бордо. Знаем за участието й в различни групи и формации, с които пее джаз, рок, блус и френски шансони. За известен период е в редиците на хор, след това се изявява в клубове, кабарета и по улиците на Париж. Докато не идва срещата с композитора на “Je veux” - Керадин Солтани, който й предлага да запише песента. Солтани я запознава с Рафаел, който й предлага договор с лейбъл. През 2010г. идва и огромният неочакван успех. ZAZ е сензация, тя е на върха на славата и има два двойно платинени албума (студиен и концертен).

Изабел Жофроа е родена в Тур, Франция, израства в Бордо като накрая се мести в Париж. Тя завладява постепенно света, след като дебютният й албум оглавява класациите във Франция, Германия, Турция, Русия, Италия, Сърбия, Канада и Япония. Тя е като пеперуда, винаги готова да полети нанякъде, след като разпространи малко щастие. През 2011-та година тя печели наградата European Border Breaker в категорията, „Най-добър нов френски изпълнител”, два пъти е номинирана за герамнските музикални награди Echo Awards, хит сингълът й ‘Je veux’ печели в категорията „Най-добра песен на 2011-та” на френските музикални награди Victoires de la Musique. ZAZ участва в саундтрака към филма на Мартин Скорсезе ‘Hugo Cabret’, а малко по-късно е поканена от Пласидо Доминго да запише с него дуетната песен «les vieux amants» за последния студиен албум на великия тенор (‘Songs’, Вирджиния Рекърдс/Sony Classical 2012).

Но датите, наградите и местата не са от особено значение за нея. Изабел се носи по течението и за нея единствено важни са хората. Тя е в постоянно движение, в един безспирен зиг-заг, променлива като планинско време, защото знае, че животът има различни страни и всеки сам избира своята.   

Траклист


1 On ira 00:02:59 2 Comme ci, comme ça 00:02:45 3 Gamine 00:03:10 4 T'attends quoi 00:03:20 5 La lessive 00:02:18 6 J'ai tant escamoté 00:03:44 7 Déterre 00:02:41 8 Toujours 00:03:12 9 Si je perds 00:03:04 10 Si 00:02:37 11 Oublie Loulou 00:02:41 12 Cette journée 00:02:53 13 Nous debout 00:03:13 14 La lune 00:02:43
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички