Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Birdy - Fire Within


1576

Birdy - Fire Within

Изключително топло приетата от критиката британска певица и автор на песни Birdy има удоволствието да анонсира детайлите около нейния чисто нов албум “Fire Within”, който ще бъде издаден на 23 септември през 14th Floor/Atlantic Records. Наскоро тя пусна откъси от две нови парчета от студиото на своя website, едното от които е предстоящият сингъл “Wings”, който излиза на 8 септември.

Birdy (родената в Лимингтън под името Jasmine van den Bogaerde) коментира – “Изминаха две невероятни години, откакто издадох дебютния си албум през 2011 година. През този период писах нови песни, които сега съм изключително развълнувана да споделя с хората. Дойдоха право от сърцето ми.”

В този нов етап феновете на Birdy ще имат шанса да се запознаят с нея в ролята й на автор на песни, като тя сама е написала или е участвала в написването на всичките 11 парчета в новия албум.

През последната година Birdy беше в студио, където си сътрудничи с някои от най-големите имена в бранша, включително Ryan Tedder (Beyonce), Dan Wilson (съавтор и продуцент на “Someone Like You” за Adele), Rich Costey (Muse, Arctic Monkeys, Sigur Ros) и Ben Lovett от Mumford & Sons. Освен това тя работи и с някои невероятни музиканти, включително басиста на Rage Against Тhe Machine Timmy C и Paul Jackson Jnr и Omar Hakim. В албума могат осезателно да се почувстват и развитите музикални способности на Birdy, поемайки и ролята на китарист както в звукозаписните сесии, така и на лайв изпълненията.

В новите парчета, като “Wings” и “No Angel”, Birdy отново изследва темите за любовта и страстта. А също така изразява намерение, демонстрирано в текста на “No Angel”: “I ain’t no angel, I never was” (Не съм ангел, никога не съм била). Тя вече не е малко момиче. Тя е един уверен в себе си артист, който винаги има какво да каже и дори заглавието на албума “Fire Within” разкрива изгарящото я желание да създава музика за феновете по света, за да се забавляват.

Освен интроспективните пиано балади, с които е известна, нейните фенове ще бъдат приятно изненадани да чуят нови парчета, като веселата “Light Me Up”. След като светът чуе нейното съдържащо 11 парчета ново CD, всички ще се преклонят пред новия звук на Birdy.

След появата си на сцената през 2011 година, Birdy се изстреля до ранга на големите поп звезди по света и обра много награди по пътя. Да вземем например дебютния й сингъл: една пораждаща тръпки по гръбначния стълб версия на парчето на Bon Iver “Skinny Love”, песен, която в продължение на няколко години проби в целия свят и нареди Birdy сред някои от най-важните певци и автори на песни в наши дни.

Песента доби голям успех по всички точки на земното кълбо, добивайки златен сертификат в Обединеното кралство и Ирландия, платинен в Белгия, Франция и Швейцария, тройно-платинен в Холандия и забележителните пет платинени сертификата в Австралия. Следващите й сингли “People Help The People” и “190” отново жънат успехи, продавайки стотици хиляди копия по цял свят.

Едноименният сертифициран със злато в Обединеното кралство дебютен албум на Birdy застана директно под #1 в Австралия, Белгия, Холандия и Франция след излизането си през 2011 година и дебютира в официалния Топ 20 на Великобритания. Албумът включваше нейните уникални интерпретации на песни от любими артисти като Bon Iver, Cherry Ghost, Phoenix, The National и The xx. В записа също така се съдържа и една от написаните от самата Birdy песни “Without A Word”.

От изяви в големи шоу предавания като Conan O’Brien и The Ellen DeGeneres Show, през финалните епизоди на The Voice в Холандия и Германия и разпродадени три вечери в Sydney Opera House до изпълнение на откриването на параолимпийските игри в Лондон с парчето “Bird Gerhl”, спокойно можем да заявим, че Birdy е изградила и издигнала своята кариера до големи висини.

Певицата написва песента “Just A Game” за официалния саундтрак на хитовия филм “The Hunger Games” миналата година, като работи с легендарния T Bone Burnett. В момента тя е събрала над 1, 1 милиона харесвания на страницата си във Facebook и забележителните над 138 милиона гледания на официалния си канал в YouTube.
Албумът “Fire Within” на Birdy ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
   

Траклист


Standard 1 Wings 2 Heart of Gold 3 Light Me Up 4 Words as Weapons 5 All You Never Say 6 Strange Birds 7 Maybe 8 No Angel 9 All About You 10 Standing In The Way of The Light 11 Shine Deluxe 12 The Same 13 Dream 14 Older 15 Home
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички