Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Yanni - Inspirato


2086

Yanni - Inspirato

Световноизвестният музикант работи 4 години върху проекта, за да създаде музиката, която го е вдъхновявала през последните три десетилетия. В албума на YANNI участват най-големите звезди на операта като Plácido Domingo, Renée Fleming, Rolando Villazón и други. YANNI стартира световното си турне от Латинска Америка, Европа и САЩ като звездата ще мине и през България с концерт в София на 2 юни в Зала 1 на НДК

Търсете албума в www.musicmall.bg
http://musicmall.bg/product.php?id=1839

Равносметката от зашеметяващата дискография на световноизвестния композитор и музикант YANNI до момента възлиза на близо 40 платинени и златни албума. Сега, най-популярните му и завладяващи мелодии преминават музикалните граници в търсене на поредното творческо предизвикателство: с нови аранжименти и лирика, в голямата си част, написани от Пласидо Доминго-младши и Нейтън Пачеко. За създаването на албума „INSPIRATO”, YANNI работи с най-големите имена от световната оперна сцена, сред които Пласидо Доминго, Рене Флеминг, Katherine Jenkins, Ръсел Уотсън, Роландо Вилазон, Виторио Григоло и др. „INSPIRATO“ се издава у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Проектът е сбъдната мечта за Яни, Пласидо Доминго и Рик Уейк. Великият тенор се присъединява към артистично-продуцентския тандем и привлича някои от най-актуалните оперни артисти: Рене Флеминг, титулована с прозвището „Любимото сопрано на Америка“ и прима на Метрополитън опера (Ню Йорк), която на последния финал на Супербол 2014, гледан от над 100 милиона зрители, изпълни националния химн на САЩ ; италианският тенор Виторио Григоло, който направи сензационнен дебют в Лондонската Кралска опера и мексиканският тенор, често наричан „следващият Доминго“ – Роландо Вилазон.

В записите на албума участват още: известното британско мецо-сопрано Катрин Дженкинс, най-продаваният британски класически певец за всички времена – Ръсел Уотсън (‘The People’s Tenor’), Пласидо Доминго-младши, американският певец/композитор/продуцент Нейтън Пачеко и Хлое Лоуъри. В „INSPIRATO” Яни и Доминго канят някои от най-перспективните млади оперни певци като южноафриканското сопрано Pretty Yende (носителка на първа награда през 2011г. от престижния певчески конкурс на Доминго за оперни дарования - Operalia), Micaëla Oeste (която българската публика имаше удоволствието да види и чуе на живо по време на концерта на Доминго в София през февруари т.г.) и младата американка - Lauren Jelencovich.

Навсякъде музиката на YANNI завладява душите на хората и заличава културни и социални бариери. През своята близо 30 годишна кариера, Yanni е докоснал сърцата на стотици хиляди хора от Чикаго през Токио до Атина като изнася незабравими спектакли на места като Тадж Махал, Кремъл и Забраненият град в Пекин. Сега с новия си албум, той тръгва в различна посока с някои от най-популярните си произведения, но вече разказани и със силата на гласа и лириката. ‘Tribute’, ‘End Of August’ и ‘Adagio in C minor’ са само част от тях. В “Ode alla Grecia’ (преработка на инструментала ‘End of August’) е композирана от YANNI в Гърция, докато наблюдава напускането на туристите в края на лятото. Музиката отразява любовта му към родината и носталгията към нея. Когато баща и син Доминго чуват за първи път мелодията, веднага разбират каква история трябва песента да разкаже... Още една завладяваща приказка разказва песента ‘Ode À L’Humanité, създадена върху версията на YANNI на прочутия „Дует на Цветята“ из операта "Лакме" на Делиб в изпълнение на Pretty Yende, една от младите звезди на Ла Скала и Метрополитън опера. Зад всяка песен в албума стои по една лична история.

В началото на май 2014г., YANNI стартира световното си турне в над 20 държави. Градовете, през които ще мине турнето са Сантяго (Чили), Сао Паоло, Лондон, Дюселдорф, Берлин, Москва, Прага, Киев, Тел Авив, Йоханесбург, Ню Йорк и разбира се – София с концерта на 2 юни в Зала 1 на НДК.

YANNI е обявен за световен феномен от медиите по света. Композитор, пианист, кийбордист, той е артист с международна слава. Фенове и критици определят стила на музиката му като ню ейдж, но самият YANNI се дистанцира от това определение и в автобиографията, която издава определя творчестовото си като „съвременна инструментална” музика.

YANNI е роден в Каламата, Гърция под името Яннис Хрисомалис. Следва в САЩ и още като студент в университета в Минесота се насочва към рок музиката и започва да свири с прохождащи американски групи от Средния Запад. Най-известната от тези групи е Chameleon. С времето YANNI се концентрира върху композирането. Голяма част от ранната му музика е изпълнена на синтезатор и слабо присъства в радио ефира с изключение на някои ню-ейдж радиостанциите.


Въпреки, че не е учил солфеж и няма музикално образование, YANNI е изключителен инструменталист и композира творбите си със специфичен почерк и стил. Пробивът му в музикалния бизнес идва през 1993 с излизането на дебютния му албум и промоционалния концерт към него, озаглавен „Live at the Acropolis”. Концертът е излъчен по американския канал PBS и се превръща в едно от най-рейтинговите предавания на телевизията изобщо.

YANNI има в актива си повече от 40 платинени и златни албума в света и е продал над 35 милиона копия до момента. Billboard го постави миналата година на първо място в класацията си "Артист на новия век за 2011".

Yanni е изнасял концерти пред близо 20 милиона души публика в някои от най-големите и емблематични зали и места в света.

www.yanni.com
www.virginiarecords.com
www.sonymusic.com

Траклист


1 I genitori (To Take To Hold) 2 Come un sospiro (Almost A Whisper) 3 Ode alla Grecia (End Of August) 4 L'ombra dell'angelo (Nice To Meet You) 5 Amare di nuovo (Adagio in C Minor) 6 Hasta el último momento (Until The Last Moment) 7 Riconoscimento (Tribute) 8 Incanto (Enchantment) 9 Il primo tocco (First Touch) 10 Usignolo (Nightingale) 11 La prima luce (In The Morning Light) 12 Ode à l'humanité (Ode To Humanity) 13 Nello specchio (In The Mirror)
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички