Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Deep Purple - In Concert ‘72


1464

Deep Purple - In Concert ‘72

Легендарният концерт на бандата в Лондон, когато е и първото живо изпълнение на “Smoke On The Water”, излиза като самостоятелно CD за първи път.

То е е на пазара от 16-ти юни от Parlophone / Rhino.

Само седмици преди Deep Purple да пуснат “Machine Head” – записът, който се превръща в техния международен дебют – групата изнася наелектризиращо изпълнение в Парижкия театър в Лондон. Излъчено на живо по BBC, шоуто прави предварителен преглед на почти всяка песен от влиятелния албум, включително и първото живо изпълнение на безсмъртната “Smoke On The Water”.

Записът на концерта бе ремиксиран през 2012-та и бе включен като част от “40th Anniversary Edition Of Machine Head”. На 16-ти юни 2014-та това убийствено изпълнение на живо ще бъде пуснато като самостоятелно издание за първи път. “In Concert ‘72” ще бъде издаден на CD и в дигитална версия.

“In Concert ‘72” съдържа девет живи изпълнения заедно с версията на “Maybe I’m A Leo”, която е записана преди шоуто по време на саундчека на бандата. Този вариант на песента се е появявала единствено като бонус парче във винилното издание на юбилейния албум и прави своя дебют на CD тук.

Приветстван от критиците, обожаван от феновете и служещ като извор на вдъхновение на безброй музиканти, “Machine Head” е твърда класика, изпълнена с радио хитове като “Highway Star”, “Space Truckin’” и разбира се, “Smoke On The Water”. По време на шоуто Deep Purple изпълнява тези парчета заедно с няколко други от албума като “Maybe I’m A Leo” и “Lazy”. Концертът включва и единствения известен запис на живо на “Never Before”, който е бил първият сингъл, издаден от “Machine Head”, когато той дебютира през март 1972-ра.

Записан на старта на световното турне на бандата, “In Concert ‘72” улавя могъщата музикална химия, създадена между китариста Ritchie Blackmore, певеца Ian Gillan, кийбордиста Jon Lord, басиста Roger Glover и барабаниста Ian Paice. Покрай парчетата от албума, шоуто съдържа и кавър на песните “Lucille” и “Strange Kind Of Woman” на Little Richard, сингъл, който не е бил част от албум и става топ 10 хит на Deep Purple в Обединеното кралство през 1971-ва.

Deep Purple се нареждат сред най-влиятелните китарни банди в историята на рок енд рола, главно благодарение на мигновено разпознаваемия риф, с който започва “Smoke On The Water”. Повече от 40 години по-късно, той все още е един от първите рифове, които амбициозни китаристи навсякъде по света се учат как да свирят. От дебюта на групата през 1968-ма година насам, тя продава повече от 100 милиона албума из целия свят.

Албумът “In Concert ‘72” на Deep Purple е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист


1. “Introduction” 2. “Highway Star” 3. “Strange Kind Of Woman” 4. “Maybe I’m A Leo” 5. “Smoke On The Water” 6. “Never Before” 7. “Lazy” 8. “Space Truckin’” 9. “Lucille” 10. “Maybe I’m A Leo” – Soundcheck Version* *CD дебют
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички