Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Nico & Vinz - Black Star Elephant


1470

Nico & Vinz - Black Star Elephant

Новият албум на Nico & Vinz "Black Star Elephant" излиза официално на 14 октомври.

Записът на афро-норвежкото дуо включва хитовото парче "Am I Wrong", както и вторият сингъл от диска "In Your Arms".
 
14 песни и 7 интерлюдии са в проекта, а връхна точка в него е "Am I Wrong", слушана над 2 милиона пъти след като стана N 1 в американския радиоефир през юли. Повече от два месеца това бе и най-слушаната песен в Shazam. В Spotify парчето е било чуто над 150 милиона пъти. Сингълът оглави и  класациите на iTunes в над 40 държави.

Въпреки че артистите са родени и израснали в Норвегия, музиката им е силно свързана с Африка. Родителите на Nico са от Кот д'Ивоар, семейството на Vinz - от Гана. Дуото работи перфектно със своето африканско наследство, преоткривайки изобилието, ритъма и сърцето на африканската музика и комбинирайки я със скандинавския поп.

Стилът на проекта личи ясно в "Black Star Elephant", който с лекота смесва поп, реге, южноафрикански денс, хип хоп, рок и соул, създавайки впечатляваща колекция от песни, наситени с трогващи послания за надежда.

Vinz обяснява: "Ние сме норвежци и африканци. За нас е важно да вдъхновяваме. Пеем за неща, които сме изживели и за това как сме намерили себе си. От значение е посланието, а целта ни е да вдъхновяваме хората да намерят щастие".

Сингълът "In Your Arms" улавя същността на това, което прави "Am I Wrong" така любимо на феновете парче – позитивна поп мелодия, подкрепена от афробийт ритми и приятни вокали. Оптимистичният подход в писането на песни на Nico & Vinz се фокусира върху друго вдъхновяващо послание - за силата да останеш позитивен, когато ти е тежко.

Идвайки от държава, приветстваща имигранти от всички краища на света, Nico & Vinz научават, че всичко е възможно, ако вложиш сърцето си в него. Така те започват съвместната си работа преди 5 години, а мисията им е ясна: магия в студиото, да измислят най-фантастичните видеа, илюстриращи идеите им, и да обиколят света и да споделят изкуството си с всеки.

В ранните си дни Nico & Vinz черпят идеи от Европа и се фокусират в правенето на музика, вдъхновена от пътешествията им. Те са възнаградени, когато "Am I Wrong" стига върховете на класациите в Норвегия, Дания, Швеция и Финландия през 2013, преди да стане световен хит.

Година по-късно песента оглавява класациите в общо 41 различни страни с невероятните 2 милиона продажби и осигурява на тандема  забележителен успех. "Am I Wrong" отвоюва N 1 в Top 100 на Острова благодарение само на прослушванията си.

Универсалната тема на сингъла за следването на сърцето става любима на аудиторията по цял свят, а видеото събира повече от 70 милиона гледания в YouТube и 150 милиона в Spotify. "Надяваме се, че хората, които питат: "Трябва ли да поема по-най сигурния и отъпкан път, въпреки че сърцето ми казва да отида там, където ще намеря щастие?" ще са доволни. Искаме да ги вдъхновим да последват сърцето си", разкрива Nico.

Дуото пя на двучасовото шоу Fashion Rocks на 9 септември, в което участваха и Afrojack, Duran Duran, Jennifer Lopez, KISS, Miranda Lambert, Pitbull, Rita Ora, The Band Perry и Usher. Музиантите ще се изяват и на 20-годишнината на списание Instyle Magazine  - официален медиен партньор на Fashion Rocks по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

На 20 септември Nico & Vinz ще летят до Лас Вегас за четвъртия ежегоден iHeartRadio Music Festival. На сцената ще бъдат и Taylor Swift, Coldplay, Usher, Nicki Minaj, Mоtley Crue, One Direction, Lorde, Calvin Harris и Ed Sheeran, а концертът ще бъде излъчен на живо от всички Clear Channel радио станции. Шоуто може да бъде гледано и в Yahoo!и чрез  телевизионната мрежа на CW по-късно.

Nico & Vinz записаха и новото парче "Find A Way" feat. Emmanuel Jal за предстоящия драматичен филм The Good Lie, вдъхновени от негова предварителна прожекция. Jal участва и в лентата заедно с Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany и Corey Stoll. Режисиран от Philippe Falardeau и по сценарий на Margaret Nagle, The Good Lie е създаден по действителен случай и проследява историята на група млади судански бежанци, които избягват от бруталната гражданска война в страната си и се заселват в Америка с помощта на героинята на Reese Witherspoon. Парчето "Find A Way" звучи в трейлърите към филма, който излиза на 3 октомври. Warner Bros. Records издава саундтрака на 30 септември.

"Black Star Elephant" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Албумът може да бъде закупен предварително в iTunes на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/black-star-elephant/id916432906

Траклист


1. Intro (Interlude)
2. "Am I Wrong"
3. "Last Times"
4. "Leave Us" (Interlude)
5. "Know What I'm Not"
6. "Miracles"
7. "New In Town" (Interlude)
8. "My Melody"
9.   "Powerful" (Interlude)
10. "Another Day"
11. "People"
12. "Runnin'"
13. "Imagine"
14. "Homeless"
15. "Lakota" (Interlude)
16. "Thought I Knew"
17. "Arrival" (Interlude)
18. "When The Day Comes"
19. "Kokadinye" (Interlude)
20. "Imaa Imaa"
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички