Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Prince - Art Official Age, Plectrumelectrum


1594

Prince - Art Official Age, Plectrumelectrum

Музикалната икона Prince щу издаде не един, а два чисто нови студийни албума - "Art Official Age" и "Plectrumelectrum", в каталога на Warner Bros. Records.  

Премиерата на дългоочакваните записи на американския пазар е на 30 септември.

"Art Official Age" е солов проект, а "Plectrumelectrum" - албум, в който участва бандата на Prince 3RDEYEGIRL.

Двата диска, които ще се продават поотделно,  могат да бъдат предварително закупени в дигиталните магазини и тук: http://store.artofficialage.com.  Възползвалите се ще получат мигновен достъп до някои от песните в записите. Появата на проектите ще бъде отбелязана и с редица специални събития по света.

2014 е една от най-вълнуващите години за изумително талантливия Prince. Заедно с 3RDEYEGIRL той грабна британската и европейската публика по време на шеметното си турне Hit & Run, спечелило му някои от най-значимите рецензии в неговата кариера изобщо. През април стартира NPG Music Publishing, с което богатият каталог на изпълнителя стана независимо управляван за пръв път от 20 години. Допълнително Prince бе хедлайнър на Essence Festival в New Orleans на 4 юли и се появи в телевизионния сериал New Girl. През настояща година мултиинструменталистът продължи да експериментира и изненадва, вълнувайки феновете и разширявайки аудиторията си.

Новите албуми бележат завръщането на Prince към Warner Bros. Records, първия му лейбъл. "Prince е един от малкото артисти визионери, които наистина промениха и преформулираха модерната музика и култура", казва Cameron Strang от Warner Bros. Records. "За последните 35 години той никога не спря да се развива, да предизвиква себе си, да преоткрива собственото си звучене и да разширява границите на музиката. Напълно в стила на Prince, той ни дава не един, а два забележителни албума, откриващи невероятната дълбочина на таланта му. Всички от WBR сме изключително горди да работим с Prince, за да предоставим тази брилянтна нова музика на легионите от негови фенове по света, и е излишно да казвам, че сме развълнувани да си партнираме с него отново", не крие Strang.

С издаването на двата диска в един и същ ден феновете ще имат възможност да уловят многото аспекти от музикалния талант на Prince, който с "Art Official Age" и "Plectrumelectrum" предлага две доста различни изживявания на своите слушатели.

"Art Official Age" е класически проект на Prince, продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от него и Joshua Welton (@joshuaworld). Звученето на албума е съвременна комбинация от соул, ар-ен-би и фънк. Мелодиите са непосредствени и изтънчени като никога до сега, вокалите на Prince са наситени и плътни, разгръщащи максимално гласовия диапазон на музиканта, а текстовете са откровено съблазнителни.

"Plectrumelectrum" е класически запис на бандата 3RDEYEGIRL, състояща се от Prince, Donna Grantis (китара), Hannah Ford Welton (барабани) и Ida Nielsen (бас). Записан на живо и в студио, албумът е наелектризираща фънк-рок творба. Много от парчетата в нея са изпълнения на живо от турнето Hit & Run в Обединеното кралство по-рано тази година. Невероятните концерти на серия от исторически места накараха The Guardian да заяви: "Това са изпълнения на една от най-великите фънк-рок формации някога". Групата бе засипана с  5-звездни рецензии от всички водещи медии.

"Art Official Age" и "Plectrumelectrum" ще бъдат на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист


"ART OFFICIAL AGE"

1.ART OFFICIAL CAGE
2. CLOUDS
3. BREAKDOWN
4. THE GOLD STANDARD
5. U KNOW
6. BREAKFAST CAN WAIT
7. THIS COULD BE US
8. WHAT IT FEELS LIKE
9. affirmation I & II
10. WAY BACK HOME
11. FUNKNROLL
12. TIME
13. affirmation III

"PLECTRUMELECTRUM"

1. WOW
2. PRETZELBODYLOGIC
3. AINTTURNINROUND
4. PLECTRUMELECTRUM
5. WHITECAPS
6. FIXURLIFEUP
7. BOYTROUBLE
8. STOPTHISTRAIN
9. ANOTHERLOVE
10.TICTACTOE
11.MARZ
12.FUNKNROLL
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички