Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Leonard Cohen - Popular Problems


1589

Leonard Cohen - Popular Problems

В "Popular Problems" - динамичен студиен диск с нови пиеси, Leonard Cohen повежда слушателя по улицата на мечтите.

Пътуване на скорост през надеждата и отчаянието, през скръбта и радостта. Трубадурът възпява човешкото състояние на духа, в което "душата се развива в рамките на своя копнеж". Неговият легендарен басов глас отеква както никога досега и завладява с присъствие и сърдечна нежност. Пилотен сингъл е "Almost Like The Blues".
 
"Popular Problems" - написан в сътрудничество с композитора Патрик Ленард, е поредният шедьовър, плод на нестихващото въображение на легендата, чиито песни не спират да вълнуват почитателите и да привличат нови поколения слушатели. Дискът е мастериран в студио Marcussen Mastering, записан и смесен от Jesse E. String с допълнителен микс на Bill Bottrell.

"Leonard Cohen за пореден път разми музикалните граници благодарение на новите си творчески вдъхновения и огромен талант. Песните в новия албум са изключителни, носещи уникалния му почерк. Изключително сме горди, че сме част от този проект", казва Роб Стрингер, изпълнителен директор на Columbia Records, част от семейството на Sony Music Entertainment.

Leonard Cohen е от живите легенди на съвременната популярна музика и култура: композитор, музикант, поет, писател, певец и художник. Песните на мрачния рок/фолк философ докосват и влият върху милиони хора по света повече от 60 години. В творчеството му – музикално, литературно и визуално – се преплитат темите за духовността, романтиката, религиите, политиката. Грандът е вдъхновител на огромен брой артисти и писатели, продал е над 20 милиона копия от албумите си и е публикувал 12 книги. Последната му творба е Book Оf Longing, която достига #1 в класацията за продажби на книги в Канада Hardcover Fiction Books перз 2006.

Влиянието на Cohen върху музикалната и театрална световна сцени е безценно. Когато е въведен в Залата на славата през март 2008, американският музикант и автор Лу Рийд го обявявява за най-високия и влиятелен ешелон сред композиторите. Песните на канадеца са интерпретирани от стотици артисти включително Боб Дилън, Нина Симон, Джони Кеш, Лу Рийд, Тори Еймос, Ник Кейв, Хари Белафонте, Ръфъс и много други. Трибют албуми в чест на ветерана са издадени в редица страни - Франция, Норвегия, Канада, Испания, Швеция, Чехия, Южна Африка и САЩ. През 2008 песента "Hallelujah" се превръща в най-бързо продавания сингъл в дигитален формат в цялата музикална индустрия в три различни версии – в оригиналното изпълнение на самия автор и в интерпретациите на Джеф Бъкли и победителката от X FactorАлександра Бърк. Песни на Leonard Cohen са включени в редица филми и телевизионни сериали като Watchmen, The Passion Оf The Christ, Natural Born Killers, The Wonder Boys, Pump Up The Volume, Secretary, The West Wing и други.

Артистът е носител на множество награди и призове в кариерата си като последната е Glenn Gould Prize (Канада, 2011) за изключителен принос в развитието на световното изкуство. В периода 2008 – 2010 той изнася забележителен цикъл от концерти, определени като "истинско духовно изживяване" включващо 247 изяви в 31 държави и 2 милиона публика. Британският ежедневник Daily Telegraph отбелязва: "...всеки концерт на Leonard Cohen е забележителна  вечер на музиката". "Музиката и гласът на Leonard Cohen идват от свръхестествена сила...", отбелязва BBC.

Leonard Cohen е роден през 1934 година в Монреал в англоезично еврейско семейство. Публикува първата си стихосбирка през 1956, а първия си роман - през 1963. Ранните му песни, много от които включени в албума от 1967 "Songs Оf Leonard Cohen", са силно повлияни от централноевропейската народна музика. През 70-те години пиесите му са инспирирани от звученето на кабаретната и уърлд музика. През 80-те години неговият висок баритонов глас постепенно се измества към по-ниските регистри (бас баритон и бас), като в песните често използва акомпанимент от синтезатори и женски беквокали.

Предварителните поръчки у нас за "Popular Problems" стартираха в онлайн магазина www.musicmall.bg.

Columbia Records ще отбележи 80-годишния юбилей на Leonard Cohen с нов пълен каталог в iTunes (www.itunes.com/leonardcohen). Освен "Popular Problems", пакетът включва всички 12 студийни албума на барда, специално мастерирани за iTunes.

Sony Music Entertainment е световна звукозаписна компания, в чийто каталог влизат хиляди артисти. От най-емблематичните имена и групи в историята на музиката до най-актуалните млади имена в чартовете, световни суперзвезди и утвърдени локални артисти. Многообразният репертоар на Sony Music съдържа някои от най-значимите звукозаписи в историята на музиката изобщо.

Sony Music Entertainment е собственост на Sony Corporation Оf America.

Повече за цялото музикално и литературно наследство на Leonard Cohen - на:  www.LeonardCohen.com

Траклист


1. "Slow"
2. "Almost Like The Blues"
3. "Samson In New Orleans"
4. "A Street"
5. "Did I Ever Love You"
6. "My Oh My"
7. "Nevermind"
8. "Born In Chains"
9. "You Got Me Singing"
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички