Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Pink Floyd - Тhe Endless River


2055

Pink Floyd - Тhe Endless River

Официалната премиера на дългоочаквания нов албум на Пинк Флойд (Pink Floyd) - "The Endless River", е на 10 ноември. Той направи зашеметяващ дебют: по-малко от седмица преди датата си на излизане в каталога на Parlophone, счупи рекорд в родната за групата  Великобритания, превръщайки се в албума с най-много предварителни поръчки в историята на сайта Amazon, най-голямата дигитална платформа за закупуване на музика. 

15-ят студен диск на легендарната британска формация предлага инструментални пиеси с "четири страни" и една песен - пилотния сингъл "Louder Than Words", по нов текст, дело на Polly Samson, писателка и текстописка, работила с триото и по целия му предишен албум "The Division Bell" (1994). "Музиката на "Louder Than Words" е от тези финални сесии, в които тримата свирим заедно на моята лодка, приспособена за живеене - Astoria, с идиосинкретичното пиано на Рик, напомнящо ми, че не знаеш какво притежаваш, докато не го загубиш", казва  Дейвид Гилмор (David Gilmour).

Проектът е съставен от преработени версии на композиции, създадени, записани в демоверсии и продуцирани през 90-те години на миналия век по време на звукозаписните сесии на "The Division Bell" (1994) – общо около 20 часа суров материал, пресят, преработен и завършен в периода 2013-2014 година в собствените студиа на Дейвид Гилмор – плаващото "Астория" и Medina Studios, в дома му в Хов, Брайтън.

Част от песните, включени в "The Endless River", са били предназначени за ембиънт албум на ембематичната прогресив рок формация, който така и не е реализиран. "The Endless River" e първи студиен албум за групата след смъртта на Ричард Райт (Richard Wright) – съосновател, композитор и кийбордист, участващ посмъртно с партиите, записани от него през 1993-1994. След напускането на Роджър Уотърс, бандата има само два издадени диска - "A Momentary Lapse Оf Reason" (1987) и "The Division Bell" (1994).

На обложката на диска е изобразен мъж, плуващ в лодка по река от облаци. Концепцията е разработена от 18-годишния дигитален художник от Египет Ахмед Емад Елдин (Ahmed Emad Eldin). Изображението по-късно е обработено от  Stylorouge, награждавана британска дизайнерска агенция. В Лондон картината се появи на 8-метрова светлинна инсталация във формата на куб върху South Bank. Визуалното оформление на проектите на бандата - до голяма степен дело на покойния вече Storm Thorgerson, от Hipgnosis, е толкова легендарно, колкото и музиката на самата група. След смъртта на Storm през 2013, задачата да намери визия, която продължава неговото наследство, се пада на Aubrey "Po" Powell – оригиналния партньор на Storm в Hipgnosis.

"The Endless River" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен на следния адрес: https://itunes.apple.com/bg/album/the-endless-river/id919664303

Налично е и делукс издание на: https://itunes.apple.com/bg/album/endless-river-deluxe-edition/id919667765

Траклист


Things Left Unsaid
It's What We Do
Ebb And Flow
Sum
Skins
Unsung
Anisina
The Lost Art Of Conversation
On Noodle Street
Night Light
Allons-y (1)
Autumn'68
Allons-y (2)
Talkin' Hawkin'
Calling
Eyes To Pearls
Surfacing
Louder Than Words
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички