Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

David Guetta - Listen


1508

David Guetta - Listen

David Guetta издаде дългоочаквания си нов диск "Listen", специални гости в който са Emeli Sandé, Sia, Nicki Minaj, John Legend, The Script, Birdy, MAGIC! и Sam Martin.
 
"Албумът е напълно различен от всичко, което съм правил в миналото… Реших да започна от нулата, да поема рискове и да направя нещо напълно ново", не крие David Guetta.

Шестият студиен проект на знаменития французин обединява три години продуцентска работа с желанието на David да прави музика, която ще се хареса на огромната му армия от фенове. Диджеят променя обичайния си стил на работа, включвайки китари и пиано за пръв път в свой албум. "Listen" е запис за поемането на рискове, осъществяването на идеи и издигането до ново ниво в композирането – и резултатът е впечатляващ. Относно желанието си да направи нещата различно този път, Guetta заявява: "Преди винаги правех първо бийтовете, а после пишех песните. Този път отделих много повече време върху процеса на писане, започвайки с пианото, китарата или гласа. Започнах от песента – не от бийта – и това е причината албумът да се казва "Listen" ("Слушай").

Вече с два международни хита - "Lovers On The Sun", станал N 1 във Великобритания, Франция, Германия, където се задържа на тази позиция рекордните 7 седмици, и парчето "Dangerous", което зае първо място във Франция, Германия, Австрия, Белгия и Швейцария, дискът е готов да надгради постигнатото от тройноплатинения албум "Nothing But The Beat" (2011), продал 4 милиона копия, и номинирания за Grammy запис "One Love" (2009).

Включващ редица специални гости, сред които британката Emeli Sandé, чийто вокали звучат в "What I Did For Love", ирландското трио The Script и американската рап звезда Nicki Minaj с нейната "Hey Mama", "Listen" е повлиян от широка гама стилове. David обединява сили и със своя "Titanium" партньор - очарователната Sia - за парчето "Bang My Head", и чувствения и красив сингъл "The Whisperer". В новия си албум диджеят не залага само на изпълнители, с които вече е имал успешни съвместни проекти. Той работи и с няколко световноизвестни артисти за пръв път. Сред тях са Ladysmith Black Mambazo и Nico & Vinz в "Lift Me Up", MAGIC! и Sonny Wilson в "Sun Goes Down" и Jaymes Young и Birdy в "I’ll Keep Loving You".

David представи епичен 7-минутен филм, който съпътства последния му сингъл "Dangerous". Двуекранната интерактивна версия на официалното видео е режисирана от Jonas Akerlund и в нея участват David Guetta, Sam Martin, пилотът от Формула 1 Romain Grosjean и актьорът от The Following James Purefoy. Всички те се впускат в увлекателно и напрегнато състезание Формула 1. Продукцията е резултат на партньорството между G.H. MUMM и диджея. Alexandre Saad и Esteban Lebouc Merlin от агенция My Love Affair и продуцентската компания DV Mobile разработват двуекранна платформа за видеото, която позволява на зрителите да общуват със съдържанието му чрез два синхронизирани екрана – единия на лаптоп или компютър, а другия на телефон. Потребителите могат да доближат дисплея на телефона си до този на компютъра в определени моменти от видеото и да отключат серия интерактивни елементи. Двуекранната технология позволява на феновете да общуват с музикалния клип чрез своите мобилни устройства и многобройните "горещи точки" по време на видеото. Тези ключови моменти са разработени ексклузивно и за двата вида екрани – този на компютъра и този на телефона. По време на клипа визуалното съдържание на дисплеите се синхронизира и създава връзка между двете устройства. Зрителят сякаш гледа едновременно две музикални видеа, в които героите и сюжетите прескачат от едно измерение в друго.

Така също David издаде и Unforguettable - удължен документален филм за изживяванията на диджея зад сцена по време на 12-дневното му турне в Бразилия по-рано тази година.

"Listen" подчертава и друг важен елемент от мисията на David – представянето на един нов талант пред света. Изгряващата звезда Sam Martin, който пее в синглите "Lovers On The Sun" и "Dangerous", е доказателство за способността на Guetta да открива бъдещи хитови изпълнители.

Диджеят вече има над 58 милиона фенове във Facebook, както и 5,8 милиона последователи в Spotify, превръщайки се най-популярния Spotify артист в света. Благодарение на своята огромна онлайн аудитория, Guetta стана действен посланик на Обединените нации и Уницеф, предоставяйки безплатна музика и създавайки трафик в Twitter за тяхната кампания The World Needs More…, както и за проекта Imagine. David е и един от хората, стоящи зад Dubset – гениална нова музикална платформа, позволяваща на диджеите да качват и споделят миксове. Артистите в платформата получават и възнаграждение.

Guetta има две награди Grammy и е един от главните диджеи в клубовете XS и Encore в Лас Вегас, както и в Ushuaia и Pacha в Ибиcа. Това не пречи на David да обикаля по участия като само тази година той изнесе сетове пред повече от 2 милиона души. Диджеят оглави и някои от най-големите фестивали през 2014 като Tomorrowland и iTunes Festival в Лондон, изяви се и в откриващата церемония на BBC Radio 1’s Ibiza Weekend.

Артистът е продал над 50 милиона сингли и 7 пъти е бил на върха на британските класации към днешна дата.

"Listen" е не само необикновен албум, но и доказателство за висотите, които Guetta постига в музикалната си кариера. От желанието му да поема рискове и да експериментира със собствения си стил, до обединяването на сили със световнопризнати артисти от различни музикални среди, дискът е истинска, модерна и иконична творба.

"Listen" е на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

В iTunes той може да бъде закупен на следния адрес:

https://itunes.apple.com/bg/album/listen/id924031242

Траклист


01 Dangerous feat. Sam Martin
02 What I Did For Love feat. Emeli Sande
03 No Money No Love feat. Elliphant & Ms Dynamite
04 Lovers On The Sun feat. Sam Martin
05 Goodbye Friend feat. The Script
06 Lift Me Up feat. Nico & Vinz, Ladysmith Black Mambazo
07 Listen feat. John Legend
08 Bang My Head feat. Sia
09 Yesterday feat. Bebe Rexha
10 Hey Mama feat. Nicki Minaj & Afrojack
11 Sun Goes Down feat. MAGIC! & Sonny Wilson
12 S.T.O.P feat. Ryan Tedder
13 I'll Keep Loving You feat. Jaymes Young & Birdy
14 The Whisperer feat. Sia
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички