Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

AC/DC - Rock Оr Bust


2036

AC/DC - Rock Оr Bust

Рок ветераните от AC/DC се завърнаха безапелационно по върховете на класациите с 15-ия си студиен албум "Rock Оr Bust".

Дискът дебютира на първа позиция в чартовете на Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Швейцария, Финландия, Франция, Норвегия, Швеция и Германия. В Германия "Rock Оr Bust" се превърна в най-бързо продаващия се международен албум за последните 10 години. В допълнение към този успех, проектът дебютира в Топ 5 на класациите на още 25 страни, сред които САЩ, Великобритания, Испания, Полша, Нова Зеландия, Чехия, Италия, Дания, Холандия и Унгария. В САЩ групата дебютира на 3-то място в чарта на "Билборд" "Топ 200" с над 174 хиляди продадени копия в първата седмица след премиерата на 2 декември. "Rock Оr Bust" е продуциран от Brendan O'Brien и миксиран от Mike Fraser. 11-те нови песни са реализирани в Warehouse Studio във Ванкувър през пролетта тази година.

Това е първият студиен проект на титаничните австралийци след шест години пауза и 16-ият проект в дискографията им. "Rock Оr Bust" е и първият албум в цялата 41-годишна история на AC/DC, записан без емблематичния китарист и основател на групата – Малкълм Йънг. През септември т.г. AC/DC обявиха, че влошеното здравословно състояние на Малкълм Йънг не позволява да се завърне във формацията. В записите на албума участва племеникът на двамата братя Ангъс и Малкълм Йънг Стиви Йънг. Проблемите за австралийските рок гиганти продължиха, след като на барабаниста на групата Фил Ръд бяха повдигнати редица обвинения и стана ясно, че той няма да може да участва в планираното световно турне на AC/DC в подкрепа на албума. Въпреки трудните времена, които изживяха музкантите, премиерата на албума им бе едно от най-очакваните събития в музикалната индустрия за 2914. До момента групата представи два официални сингъла: пилотният "Play Ball", който озвучи кампанията за новия сезон на Висшата бейзболна лига, и едноименното парче.

Легендарната група отбеляза през 2014 41 години от създаването си. Сп. Rolling Stone отбелязва в ревю за албум: "AC/DC завинаги ще останат господарите на хард рок музиката", а Entertainment Weekly описва проекта като "истински рок купон с високо октаново число".

"Rock Оr Bust" излезе у нас на единичен диск и двойно издание на винил в каталога на "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music и може да бъде поръчан в онлайн магазина musicmall.bg тук:

http://musicmall.bg/product.php?id=2022

Траклист


1. Rock Оr Bust
2. Play Ball
3. Rock The Blues Away
4. Miss Adventure
5. Dogs Оf War
6. Got Some Rock & Roll Thunder
7. Hard Times
8. Baptism By Fire
9. Rock Тhe House
10. Sweet Candy
11. Emission Control
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички