Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Mark Ronson - Uptown Special


1692

Mark Ronson - Uptown Special

Прочутият британски диджей, продуцент и ремиксатор Марк Ронсън (Mark Ronson) издаде своя четвърти албум - "Uptown Special".

Първият сингъл - заглавен за диска, записан с участието на Бруно Марс, покори редица световни класации, включително "Билборд Хот 100" и британския сингъл чарт. Виж клипа: http://bit.ly/1vpmmNX

"Uptown Special" е създаден от Марк Ронсън в копродуцентство с Jeff Bhasker (Kanye West, Drake, Alicia Keys). Проектът е записан в продължение на 18 месеца в различни студиа в Лондон, Мемфис, Ел Ей и Ню Йорк. Голяма част от текстовете на песните са дело на американския писател Майкъл Шейбон, носител на наградата "Пулицър".

"Исках лириката в песните да преминава границата, до която обикновено стигат съвременните ар-ен-би и поп песни. Исках освен музикално, песните да имат и поетично съдържание. Ето защо писах на Майкъл дали би участвал в проекта", разказва Марк. За негова изненада, Майкъл Шейбон се оказва голям фен на поп музиката и веднага се съгласява да напише текстовете към новите песни на Ронсън.

Докато създават проекта, Джеф Баскер предлага на Марк Ронсън да направят промо турне в част от южните щати на Америка, на което да представят демоверсиите за албума. Двамата посещават различни университети, а по време на прослушване в Държавния университет на Мисисипи Джаксън правят голямото си откритие – младата студентка Keyone Star. "Появи се едно добре изглеждащо момиче с уникална дрезгавина в гласа", споделя за нея Марк Ронсън. Малко след това тя записва основните вокали в парчето "I Can’t Lose".

Друг важен момент в албума е участието на Кевин Паркър от Tame Impala, който записва вокалите в  "Summer Breezing", "Leaving Los Feliz" и ефирната "Daffodils".

Екипът за албума се допълва от Andrew Wyatt от групата Miike Snow, Mystikal, продуцента Emile Haynie, James Ford от дуото Simian Mobile Disco и продуцент на Arctic Monkeys, DJ Zinc и легендата Стиви Уондър.

"Uptown Special" е може би най-иновативният и жизнен албум в дискографията на Марк Ронсън до момента. Песните са вдъхновени от първите му музикални увлечения. Като тийнейджър в началото на 90-те години на миналия век, Ронсън израства в Ню Йорк сред ритъма на хип-хоп, фънк, соул и ар-ен-би музиката. Това е и музиката, с която той дебютира като клубен диджей, докато прави скречове с любимите си грамофонни плочи. Винилът, който си остава любимият формат на Марк, е основен елемент при създаването на звученето на новия албум.
 
"Без значение как се е променял музикалният ми вкус през годините, винаги се завръщам към музиката, която пускаха в хип-хоп клубовете в Ню Йорк в края на 90-те години. Biggie, Chaka Khan, Amerie, Boz Scaggs, Missy, Earth Wind & Fire, N.O.R.E… Артисти, чийто песни наистина "запалваха" дансинга. Нюйоркската клубна сцена беше арена за забавление на различни хора - момичета, момчета, професионални танцьори, наркопласьори, рапъри, модели и скейтбордисти, които идваха само за едно: да танцуват. И независимо от жанра или годините, ако една песен е добра – а това означава завладяващ ритъм и душа в парчето – всички танцуват. Преди ерата на смартфоните, ВИП- резервациите и забраната на тютюнопушенето в заведенията, хората посещаваха клубовете, за да открият своето местенце, в което да останат цяла нощ и да се потопят в музиката. Много се надявам, че с "Uptown Special" успях да пресъздам атмосферата, която помня от тези незабравими нощи в Ню Йорк", сподели Марк Ронсън.

Заради своя албум той се превърна в първия артист за 2015, оглавил едновременно двете официални класации на Великобритания за продажба на албуми и сингли. "Uptown Special" стана № 1 в класацията за продажба на албуми и е първият проект на Ронсън, оглавил този чарт. Предишните му два диска "Version" (2007) и "Record Collection" (2010) стигнаха до 2-ро място в класацията.

"Това е абсолютно невероятно. Искам да благодаря на всеки, който е отишъл до магазина да купи албума или го е поръчал онлайн. Не мога да повярвам все още, че е № 1", казва развълнувано изпълнителят.

"Uptown Special" e наличен в най-големия онлайн музикален магазин www.musicmall.bg.

Траклист


1. Uptown’s First Finale featuring Stevie Wonder & Andrew Wyatt
2. Summer Breaking featuring Kevin Parker
3. Feel Right featuring Mystikal
4. Uptown Funk featuring Bruno Mars
5. I Can’t Lose featuring Keyone Starr
6. Daffodils featuring Kevin Parker
7. Crack In The Pearl featuring Andrew Wyatt
8.  In Case Of Fire featuring Jeff Bhasker
9. Leaving Los Feliz featuring Kevin Parker
10. Heavy Аnd Rolling featuring Andrew Wyatt
11. Crack In The Pearl pt II featuring Stevie Wonder & Jeff Bhasker
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички