Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Iron Maiden - The Book Of Souls


1808

Iron Maiden - The Book Of Souls

Дългоочакваният нов студиен запис на Iron Maiden "The Book Of Souls" ще излезе на 4 септември през Parlophone Records (Sanctuary Copyrights/BMG in the U.S.A.).

Дискът е записан в Париж с дългогодишния продуцент на бандата Kevin "Caveman" Shirley в края на 2014. Финалните щрихи са добавени по-рано тази година. Музикантите решават да забавят излизането на проекта, за да може вокалистът на групата Bruce Dickinson, който наскоро се пребори с тумор, да се съвземе напълно и да се присъедини към приготовленията по издаването на албума.

Обложката е дело на Mark Wilkinson, който и преди е работил с бандата. Тъй като "Тhe Book Of Souls" се състои от 11 парчета и е дълъг 92 минути, това ще е първият двоен студиен запис в кариерата на състава. В сравнение с предишни дискове на Iron Maiden, сега авторите на песни са много по-разнообразни. Басистът и основател на групата Steve Harris допринася към седем от парчетата: 6 от тях написани с китаристите на Maiden и една солова композиция. За пръв път от "Powerslave" (1984) два от синглите са сътворени единствено от Bruce Dickinson,  като единият е най-дългата песен, която знаменитата британска формация е правила някога. "The Book Of Souls" съдържа и две колаборации на Dickinson и Smith.

"Подходихме към този албум по различен начин от обичайния ни досега. Много от песните са написани, докато бяхме там, в студиото, и ги изсвирихме и записахме веднага, докато бяха още пресни. Мисля, че тази непосредственост наистина личи в песните – те носят почти усещане за изпълнение на живо. Много съм горд от "The Book Of Souls", всички сме, и нямаме търпение феновете ни да го чуят и да тръгнем на път догодина!", коментира Steve.

"Много сме развълнувани за "The Book Of Souls" и си прекарахме фантастично, докато го създавахме. Започнахме да работим по албума в края на лятото на 2014 и го записахме в Guillame Tell Studios в Париж. Там направихме "Brave New World" през 2000, така че студиото пази специални спомени за всички нас. Бяхме щастливи да открием, че същото магическо вдъхновение е все още живо и има какво да покаже! Ето защо веднага се почувствахме у дома и идеите започнаха да валят. Когато приключихме, всички бяхме на мнение, че всяко парче е незаменима част от цялата творба и че ако трябва записът да бъде двоен, значи и ще бъде двоен", допълва Bruce.

"The Book Of Souls" е 16-тият студиен албум на Iron Maiden от излизането на епичния им дебют през 1980, станал 4-ти във Великобритания. През кариерата си групата е продала над 90 милиона записа по света. Предишният  ѝ диск от 2010 "The Final Frontier" е нейният запис, който най-успешно се представи в класациите, ставайки N 1 в 28 държави и отбелязвайки най-високия дебют на Iron Maiden в САЩ – 4-то място в Billboard 200.

"The Book Of Souls" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Албумът излиза в 2CD делукс лимитирано издание, 2CD стандартно издание, троен 180-грамов черен винил и дигитално.

В iTunes може да бъде поръчан тук:

https://itunes.apple.com/bg/album/the-book-of-souls/id1008725069

www.ironmaiden.com  

Траклист


Диск 1

1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Диск 2

7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички