Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Intelligent Music Project III - Touching The Divine


2002

Intelligent Music Project III - Touching The Divine

Най-новият аll-star проект на продуцента и композитор д-р Милен Врабевски "Touching Тhe Divine" е третият със запазена марка Intelligent Music Project.

Албумът обединява творческата енергия на легендарни гост музиканти в 14 хитови композиции с многопластово звучене и класически рок заряд. Дискът включва студийните асове от световна класа Саймън Филипс (барабани), Нейтън Ийст (бас), Тим Пиърс (китари) и блестящите вокални аранжименти на звездите на прогресив рока - Джон Пейн от Asia и Джоузеф Уилямс от Toto. Звездният състав подчертава музикалния си авторитет във всяка от композициите в албума с неповторима динамика, мелодичност и виртуозност на инструменталните пасажи. Топмузикантите имат и творчески принос около продуцентските решения по време на звукозаписните сесии в Лос Анджелис и София, а първоначалните отзиви на музикалната критика отвъд Океана определят записа като заявка за солидно попълнение на AOR класиките за всички времена.

"Това е една супергрупа. Чувството да влезеш като продуцент с музиканти от този  ранг в зукозаписното студио е изключително, а аз имах и щастието да съм автор на композициите. Музикалното майсторство на този ексклузивен проект е впечатляващо и тъкмо това е стилът, който търсих, за да  дам добър завършек на поредния Intelligent Music Project, в този случай - N 3. Идеята, която искаме да споделим чрез този албум, е проста – всеки трябва да намери онази част от божественото в същността си, която му помага да бъде успешен индивид и верен на себе си", въвежда в творческата лаборатория авторът и продуцент д-р Врабевски.

Пилотeн сингъл e "Sky" - мелодичен хард рок, белязан от безкомпромисна китарна виртуозност и неустоимия тембър на Джоузеф Уилямс от Toto. По повод световната премиера на "Touching the Divine" в началото на октомври членовете на супергрупата споделят:

Саймън Филипс: "Беше наистина интересно, да работим с Милен по втори негов проект. В музикално отношение композицията на "Touching The Divine" e още по-оригинално развита, в сравнение с първия проект. Чувството винаги е много добро, когато нещата се  надграждат… Истинска благословия е, когато имаш възможност да работиш с музиканти от цял свят".

Тим Пиърс: "Този проект е страхотен и  в музикално отношение представлява едно предизвикателство. Със своите многопластовост и колорит ми напомня Queen, защото стилово пътува през много различни места".

Джоузеф Уилямс: "Истински приятно е да се работи с Милен. Албумът има прекрасно послание, придружено с много красива музика и добър рокендрол. Музикантите в този проект са от най-висока класа".

Джон Пейн: "Неповторим шанс е възможността да работиш с такива величия от света на рока - Саймън, Нейтън, Тим и Джоузеф Уилямс, чието пеене намирам за фантастично. Моята любима песен е "Mind Projection", но в албума има още много страхотни композиции и мелодии и невероятен инструментален заряд".

Карл Сентънс: "Песните на Милен са композирани по необикновено красив начин. В тях има много музика и усещане за дълбочина."

Нейтън Ийст: "Този проект е много специален за мен, поради естеството на неговото послание. Бях много вдъхновен и щастлив от концептуалната му идея и  изцяло заставам зад смисъла и значението на посланието му".

Автор и продуцент – Милен Врабевски /Intelligent Music

Гост музиканти:
Саймън Филипс – барабани и перкусии
Нейтън Ийст - бас
Джон Пейн – вокали
Джоузеф Уилямс - вокали
Карл Сентънс – вокали
Тим Пиърс – китара

Intelligent Music Project III feat. Joseph  Williams - "Sky":

https://youtu.be/C5l8ByxoRho

The Making of "Touching Тhe Divine":

https://www.youtube.com/watch?v=HLk5iDhgHCQ

Траклист


Part I - Heading Skywards - A Phapsody In A
 
1. "Opening (Cool Inside)"
2. "Escape"
3.  "Sky"

Part II - A Smile Away To Love You - A Fantasy In G

4. "Stay Up"
5. "A Smile Away"
6. "We Can"
7. "Simply Feels Good"
6. "Dream"
9. "Coming Soon"
10. "Life"

Part III - On Solid Ground

11. "Fate"
12. "Roots"
13. "My World"
14. "Mind Projection" 
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички