Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Gorillaz - Humanz


1581

Gorillaz - Humanz

Gorillaz - най-успешната виртуална банда, издаде дългоочаквания си нов студиен албум "Humanz", в каталога на Parlophone Records.

Продуциран от самата група, The Twilight Tone Оf D / P и Remi Kabaka и записан в Лондон, Париж, Ню Йорк, Чикаго и Ямайка, дискът се появи 7 години след записите "The Fall" и "Plastic Beach". Към Murdoc Niccals (бас), Noodle (китара), Russel Hobbs (барабани) и 2D (вокали), както винаги, се присъединяват звездни изпълнители, включително Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle и Kali Uchis, както и други.

Звукозаписът бе анонсиран от шестминутно епично анимирано късометражно филмче, режисирано от Jamie Hewlett, включващо четири песни от проекта – цялата "Saturnz Barz" и части от "Ascension", "Andromeda" и "We Got The Power", може да гледате тук: http://gorill.az/saturnzbarzSH.

Албумът съдържа 14 песни и е достъпен като стандартно CD, на плоча и дигитално, има делукс издание с 19 парчета, както и лимитиран делукс бокс сет с 14-те изпълнения, а и алтернативна версия на всяка едно. Бокс сетът се състои от 14 индивидуални 12-инчови разноцветни плочи, всяка в отделен джоб с обложката на песента. Всяка плоча ще има песента, включена в албума, както и ексклузивна алтернативна версия. Освен това в колекцията има и книжка от 54 страници с платнени твърди корици и подвързия, в която има ексклузивни илюстрации от Jamie Hewlett, и код за сваляне на албума. Всичко това - в кутия за 12-инчовите плочи. Супер делукс изданието на бокс сета на винил съдържа новия албума, представен в 14 индивидуални части от 12-инчови винилови плочи с различни цветове, поставени в индивидуални опаковки с обложки. Всички песни от "Humanz" са придружени от бонус парчета, които не са в албум, и повечето от тях са непоказвани досега.

Колоритните музиканти изпълниха целия албум на живо за феновете си за пръв път на тайно място в Лондон, оглавиха фестивала Demon Dayz в Dreamland Margate през юни.

Анимираният квартет пусна приложение със смесена реалност, което предоставя за пръв път на почитателите възможност да надникнат в странната и невероятна вселена на най-успешната виртуална група в света. Високотехнологично, приложението Gorillaz App  пренася феновете в света на Gorillaz, присъединявайки се към Murdoc, 2D, Russel и Noodle в Gorillaz House. Създадено от Gorillaz и B-Reel с помощта на Deutsche Telekom, приложението потопява напълно в уникална смесица от реален свят, алтернативна и виртуална реалност и 360-градусова среда, използвайки технологията в описателен контекст за пръв път.

Последният сингъл от диска - "Garage Palace" feat. Little Simz, бе представен на 1 ноември (видео: http://hyperurl.co/nct51s), когато започна  европейското ѝ турне в подкрепа на "Humanz". Песента вече беше посрещната шумно на концертите, а сега се появи с брилянтна визуализация в стил ретро 8-битова видеоигра. Като резултат от сътрудничеството си с илюстратора на Little Simz, McKay Felt и режисьора Noah Harris, Клипът е поредната иновативна и разтърсваща разработка на оригиналите, чрез играта, представяща Simz, която преминава през тъмни улички и облачно небе в серия от сблъсъци, мисии и препятствия по пътя към кулата за финалната ѝ битка, но не и без подкрепата на Gorillaz. Little Simz ще вземе участие като подгряваща в обиколката на Gorillaz в Европа и Великобритания през есента и зимата. Датите за Европа ще бъде последвани от изяви в родната страна на бандата - O2 Arena в Лондон на 4 и 5 декември, с обичайния състав от изненадващи специални гости.

"Ascension" (feat. Vince Staples)  в Spotify: http://hyperurl.co/vulrns

"Humanz" е на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист


1.    Ascension feat. Vince Staples
2.    Strobelite feat. Peven Everett
3.    Saturnz Barz feat. Popcaan
4.    Momentz feat. De La Soul
5.    Submission feat. Danny Brown & Kelela
6.    Charger feat. Grace Jones
7.    Andromeda feat. D.R.A.M.
8.    Busted and Blue
9.    Carnival feat. Anthony Hamilton
10.  Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T
11.  Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz
12.  She’s My Collar feat. Kali Uchis
13.  Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine
14.  We Got The Power feat. Jehnny Beth

Бонус материал в делукс изданието:
15.    The Apprentice feat. Rag 'N 'Bone Man, Zebra Katz & Ray BLK
16.    Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett
17.    Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Vonshà
18.    Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis
19.    Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички