Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

2Cellos - Score


1649

2Cellos - Score

Словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер, или 2Cellos, са най-успешното и динамично инструментално дуо на съвременната музикална сцена.

С новия си албум "Score" дуетът влиза в света на филмовата музика. Дискът включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър. Записите са реализирани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Робин Смит. Аранжиментите са дело на самите Лука и Степан заедно с продуцента Ник Патрик, продуцирал албуми за Джаки Еванчо, Ил Диво и Пласидо Доминго.

"Score" ще бъде представен в столичната зала "Арена Армеец" на 4 декември."Обожаваме филмовата музика! Новият ни албум включва някои от любимите ни откъси и теми от филми, написани от страхотни композитори. Възможността да ги преаранжираме за виолончело и да ги запишем с оркестър от класата на Лондонския симфоничен оркестър, е сбъдната мечта", казва Степан. Проектът се открива с композицията "Game Оf Thrones Medley", микс от основната тема на култовия сериал и пиесата от саундрака към него - "The Rains of Castamere". Сулич и Хаусер са запалени фенове на сериала "Game of Thrones" и не случайно пилотен сингъл е музиката от любимата им фентъзи сага. Клипът е сниман в Дубровник, градът, който е сред основните локации в сериала.

"Ние сме огромни почитатели на "Игра на тронове" и сме много щастливи, че заснехме видеото към сингъла в Дубровник не само заради филма, но и за да можем да покажем на целия свят красотата на нашата страна и на този великолепен древен град", казват музикантите. В записа са някои от най-емблематичните филмови теми от незабравими саундтрак албуми. Тандемът интерпретира "My Heart Will Go On" (с "Оскар" за "Песен от филм"), част от саундтрака към "Титаник", написан от Джеймс Хорнър, Джон Уилямс и основната тема от "Списъкът на Шиндлер" и темата към "Огнените колесници", композирана от Вангелис (също отличена с "Оскар").
 
Албумът включва още теми от филмите "Смело сърце" ("For Тhe Love Оf А Princess") по музика на Джеймс Хорнър, "May It Be" от "Властелинът на пръстените: "Задругата на пръстена" (представена във филма от Enya); вдъхновяващата "Now We Are Free" от "Гладиатор" от филмовия композитор Ханс Цимер, Лиса Джерард и Клаус Баделт. Вокалната красота в звученето на виолончелото го превръща в перфектния инструмент при интерпретирането на романтичните пиеси, включени в албума: "Moon River" на Henry Mancini/Johnny Mercer от филма "Закуска в Тифани"; красивите теми, създадени от Енио Мориконе за "Cinema Paradiso" и "Малена"; любовната тема на Нино Рота от "Кръстникът"; отличената с "Оскар" заглавна тема от "Любовна история" от Франсис Лей, темата от "Рейнмен", написана от Ханс Цимер и вдъхновяващата пиеса на Стенли Майерс "Каватина" от саундтрака към "Ловецът на елени".

Дуото притежава неподправен и характерен артистичен стил, с който размива границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика, до поп и рок жанра. Тандемът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична изява, независимо дали изпълнява творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо, двамата не признават граници и рамки. Лука Сулич и Степан Хаусер концертират по цял свят, в т.ч. и у нас, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джон, като музикантите бяха и подгряващи на турнето на  легендата.

Албумът, който се появи на CD и двойна винилова плоча, излезе у нас в каталога на  "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music.

"Score" може да бъде поръчан в най-големия музикален онлайн магазин тук www.musicmall.bg

Траклист


1. Game Оf Thrones Medley
2. May It Be
3. For the Love of a Princess
4. Love Story
5. Cinema Paradiso
6. Moon River
7. Love Theme from The Godfather
8. My Heart Will Go On
9. Rain Man Theme
10. Cavatina
11. Malena
12. Schindler's List Main Theme
13. Titles From Chariots Of Fire
14. Now We Аre Free
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички