Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Mystery Of The Bulgarian Voices - BooCheeMish


1656

Mystery Of The Bulgarian Voices - BooCheeMish

Мистерията на българските гласове ще издаде първия си албум с нови студийни записи на 25 май.  Той носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав, познат повече като Le Mystère des Voix Bulgares. Това е и първият студиен запис на хора от почти 20 години насам. Раждането на диска е плод на над двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Дед Кен Денс и като композитор и изпълнител на филмова музика. Тя е носител на  "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композитора Ханс Цимер. В албума участват още световният шампион по бийтбокс SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо присъствие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Звукозаписът е продуциран от "Шуберт Мюзик Пъблишинг", а песните в него са специално написани от българския композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландския композитор Джулс Максуел.  Официален разпространител на албума (извън България) е независимата немска звукозаписна компания "Професи Пръдакшънс".

12-те изключителни музикални произведения предлагат ново, уникално изживяване за ценителите и феновете на Мистерията на българските гласове.  Част от тях са разработки на основата на български фолклорни мелодии със съвременно звучене и на световно ниво. Дни преди премиерата престижни световни медии, като британските списания Mojo и Song Lines, отразиха предстоящото излизане на албума като събитие в музикалния свят и публикуваха интервюта с участници в проекта. Веднъж описана като "брака на авангарда и Средновековието", магията на ансамбъла произтича от успеха му в овладяването на разнообразните вековни вокални традиции на България, като същевременно звучи удивително модерно и оригинално благодарение на уникалната хорова музика структура, която превръща колективни звук в странни цветове, сякаш се чува нещо различно от човешкия глас. Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт в рамките на фестивалa "Варненско лято" на 12 юни. През 2017 хорът представи новите песни от албума най-напред пред българска публика с вълнуващи концерти в София и Пловдив. От тогава до днес формацията изнесе  редица блестящи концерти в Белгия, Холандия (в рамките на фестивала Le Guess Who?), Италия и други, предстои да презентира проекта в Полша, Белгия, Италия, Германия и други през лятото и есента.

У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Те ще са достъпни в България два дни преди световната премиера на албума и така проектът е откримаем у нас от 23 май - в книжарици "Сиела" в цялата страна, в бензиностанциите OMV и Shell.

След 25 май албумът ще бъде наличен и във всички дигитални платформи. 

Сингълът "Pora Sotunda" в iTunes:

https://itunes.apple.com/bg/album/pora-sotunda-single/1309000755
   
и в Spotify:

https://open.spotify.com/album/6mTemDD6lZJxOqu74kVHOv

Траклист


1 Mome Malenko
2 Pora Sotunda
3 Rano Ranila
4 Mani Yanni
5 Yove
6 Sluntse
7 Unison
8 Zableyalo Agne
9 Tropanitsa
10 Ganka
11 Shandai Ya
12 Stanka
 
Бонус CD:

1. Sluntse Milo, Yasno Greiche
2. Mome Malenko (live)
3. Yove (live)
4. Zableyalo Agne (live)
5. Shandai Ya (live) 
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички