Duran Duran - Red Carpet Massacre


2602

Duran Duran - Red Carpet Massacre

През ноември Duran Duran ще ни заглушат с новия си албум “Red Carpet Massacre”.

Продуценти на тавата са небезизвестните Timbaland, Nate ‘Danja’ Hills, начело с дългогодишния фен на Duran Duran – Justin Timberlake.

Пилотният сингъл от албума е със заглавие “Falling Down”. Той е написан и продуциран от Duran Duran и Justin Timberlake. Сингълът вече е оценен от критиците и феновете като повратна точка в знаменитата кариера на групата. “Falling Down” е първата соло изява на Justin като продуцент. Тя е написана само за един уикенд в Elbow’s Blueport Studio – Манчестър по време на неговото турне FutureSex/Live Show.

Duran Duran вярват, че им е нужен епичен хит като “Ordinary World”, за да утвърдят албума си. Timberlake п редизвиква групата - Simon LeBon, John Taylor, Roger Taylor и Nick Rhodes, предлагайки им да направят песен със средно темпо, която ще зарадва не само феновете им, но и би могла да докосне по-голямата част от меломаните по света. Вдъхновен LeBon написва трогателния текст на песента и в рамките на един ден Duran Duran се сдобиват със сингъл. Те са сигурни, че “Falling Down” ще бъде един от най-запомнящите се сингли от новия им албум.

Simon LeBon коментира: “Когато отидох да видя Justin на един от неговите концерти в Мидлендс, той поиска да чуе всичко, което бяхме направили до тогава. Накрая той каза: ‘Вие имате нужда от парче като “Ordinary World” (едно от най-любимите му), което да раздвижи албума’, на което LeBon възторжено отговоря – “What goes around, comes around.”

Записването на “Falling Down” отбелязва края на работата на Justin върху “Red Carpet Massacre”, за който той написва и продуцира и “Nite-Runner” заедно с Timbaland и Danja.

Ра ботата между Timberlake и Duran Duran датира още от 2003 г., когато групата е помолена да представи JT на наградите MTV Video Music Awards в Ню Йорк. Всъщност се оказва, че това е само начин да ги изведат на сцената, където ги награждават за цялостното им творчество. Шест месеца по-късно те отново се срещат, но този път в Лондон, където Justin получава честта да им връчи наградата за Outstanding Contribution to Music на британските музикални награди. Същевременно те обмислят да направят нещо заедно, но осъществяването на тази идея отнема почти три години.

Видеото към пилотното парче “Falling Down” е заснето в Лос Анджелис. Негов режисьор е носителят на редица награди за филмово изкуство – Anthony Mandler, работил с The Killers, Rihanna, Beyonce. За видеоклипа е анонсирано единствено това, че е сниман в порутена болница заедно с много красиви момичета.

Миксиран от Jean-Marie Horvet, сингълът “Falling Down” е с участието на китариста Dom Brown, а бек вокал е Justin Timberlake.

Кариерата на Duran Duran продължава вече 29 години, а продажбата на техните албуми надхвърля 70 милиона копия. Групата е създала голям брой хитове, притежава безброй награди, а освен това са удостоени и с 5 награди за цялостно творчество (MTV Video Music Awards, Q Magazine, The BRITS, Ivor Novello Awards, Spanish Ondas), и то само до 2002 година.

“Red Carpet Massacre” е първият запис от 2004 г. насам, когато бе издаден албумът “Astronaut”, който дебютира под номер 3 в английските класации.

Траклист


The Valley
Red Carpet Massacre
Nite-Runner (Co written and co-produced with Justin Timberlake & Timbaland)
Falling Down (Co written and produced by Justin Timberlake)
Box full o'honey
Skin Divers (Co-written, co-produced and featuring Timbaland)
Tempted
Tricked Out
Zoom In (Co-written and co-produced by Timbaland)
She's Too Much
Dirty Great Monster
Last Man Standing
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички