Roisin Murphy – Overpowered


1822

Roisin Murphy – Overpowered

EMI Records/ Анимато Мюзик с гордост представят ‘Overpowered’, вторият солов албум на Ройшин Мърфи. Опияняващ микс от електронни денс ритми, напоени със соул поп парчета, дълбок мрачен фънк и причудливо гениални текстове, ‘Overpowered’ е завладяващ и съвременен съюз на супер модерен поп и неустоимо диско.

Ройшин е съавтор и съпродуцент на целия албум, давайки собствената си визия и фокус на песните, работейки по тях с различни продуценти, автори и спецове по звука, за да създаде, без никакво съмнение, своя най-добър албум. Непредвидим, креативен, иновативен, вълнуващ и ужасно приятен.

Работейки с хора като Сейджи, Анди Като (Груув Армада), Джими Дъглас, Ил Фектър, Перът & Диин и Ричард Екс, Ройшин е дала цялата си любов към дансинга в този албум. ‘Overpowered’ е мястото, където поп музиката се среща с денс музиката и така се е родил един наистина пищен шедьовър. Извинете ни за клишето, но в случая е абсолютно уместно и наложително – това безспорно е един от албумите на годината – бездиханнна модерна класика.

“Доста съм се местила, още от времето, когато бях дете. Бях на 12, когато семейството ми се премести в Манчестър от Арклоу, малък град в южна Ирландия. Те се върнаха обратно в Ирландия, когато бях на 15, а аз останах в Манчестър. На 17 се преместих в Шефийлд с мисълта да се запиша в арт колеж. След това се запознах с Марк Брайдън и направихме няколко парчета, в които аз имам реплики от сорта на “Do You Like My Tight Sweater?”, “See How It Fits My Body”. Роди се Молоко. Тотално изперках, когато ни предложиха да подпишем сделка за шест албума, но Марко, който винаги е бил прагматичен тип, каза, че в това толкова невероятно нещо като ние да направим цели шест албума би трябвало да има нещо правилно. Вече съм в Лондон от известно количество години. И естествено съм била на турнета с всичките ни шест албума, повече из Европа плюс на по-далечни места като Австралия, Щатите, голяма част от Източна Европа и Русия. Попътувала съм си.

Не мога да си представя да правя албум, без да съм тотално погълната от процеса. И не очаквам, че някога ще мога да бъда напълно доволна. В този албум парчетата минаха през много варианти, работих с някои наистина велики хора. И винаги бях там, на място – и в Маями, и в Лондон или Барселона, допълнително продукция имаше и в Шефийлд, миксирахме в Ню Йорк, Джързи, Маями, Лас Вегас и почти всяко студио в Лондон с пулт за смесване, а след това обратно в Sterling, Ню Йорк Сити, където мастерирахме.

Имам шест албума зад гърба си. Начинът, по който измервам успеха или провала им е различен. Но сега можеш директно да отидеш в уебсайт и да провериш точните продажби и както споделя моят приятел Джими Дъглас „в тази информационна ера хората вече не могат да бъдат заблуждавани”.

Преди години, при снимки за втория албум на Молоко в швейцарските планини, в една страхотна буря, си зададох въпроса за какво е всичко това? Всъщност, харесва ми безсмислието му. Животът често е скучен, прекарваме го чакайки на автобусната спирка на нашето въображение, правим планове какво точно да направим, когато нощният автобус ни отведе най-после там, където сме пожелали. Признавам, че съм абсолютна мечтателка, губя си времето в обмисляне на бъдещето, следващата колаборация, следващият албум и следващото представяне. Вманиачавам се във всеки един детайл. Всички тези предварителни и преднамерени планирания са ирония на съдбата, защото всъщност не аз съм избрала този път; по-скоро той избра мен.

Смешно е, но всичко започна толкова неочаквано... Със среща на продуцент, когото разсмях с въпроса дали харесва „моят тесен пуловер” (‘my tight sweater’). Бях едва на 18. Той ме увлече, замъкна ме в студиото и започна да ме учи на всичко – как се създават албуми, как се пее и т.н. Предполагам това е съдба. Бе любов. И продължава да бъде...

Албумът ‘Overpowered’ излиза за EMI Records/ Анимато Мюзик с медийната подкрепа на телевизия ММ.

Траклист


1. Overpowered

2. You Know Me Better
3. Checkin' On Me
4. Let Me Know
5. Movie Star
6. Primitive
7. Footprints
8. Dear Miami
9. Cry Baby
10. Tell Everybody
11. Scarlet Ribbon

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички