Great White – Back To The Rhythm


2004

Great White – Back To The Rhythm

След като се събраха отново за концерт-бенефис през януари 2007, Great White продължиха напред и влязоха в студио за да запишат своя първи албум от осем години насам. “Точно както в доброто старо време!”, отбелязва вокалиста Jack Russell. “Има една специална връзка помежду ни, която ни свързва. Приятелите ми липсваха.”

2007 г. отбелязва 25-та годишнина на Great White, за целта старите членове на групата Jack Russell (вокали), Mark Kendall (китара), Audie Desbrow (барабани), Michael Lardie (китара/клавишни) и Sean McNabb (бас) решават да създадат и запишат нов албум. “Back To The Rhythm” е миксиран, продуциран и мастериран от члена на групата Michael Lardie, докато всичко останало е колективна работа на всички музиканти от бандата. “Новите парчета ми звучат свежо и много Great White, но като че ли се доближават повече до живия ни концертен саунд.”, обяснява Michael Lardie.

Южнокалифорнийската блус-хард рок банда се появява на рок сцената за пръв път през 1984 г. и оттогава е пожънала световен успех с продажби от над 6 милиона копия на албумите си. Групата получава и номинация за награда Грами за “Best Hard Rock Performance” за песента "Once Bitten, Twice Shy", а албума “…Twice Shy” става двойно платинен.

Характерния за групата дълбоко сантиментален блус саунд, който превърна парчета като "Face The Day", "Rock Me" и "Save Your Love" в свтовни хитове, присъства осезаемо и в новите песни на Great White, които са миксирани от кибордиста Michael Lardie.

Края на 80-те е върховия момент от историята на бандата, когато музикантите се впускат от турне в турне из Щатите, Европа и Япония заедно с някои от най-големите и емблематични за епохата групи. Great White записват и още два албума за лейбъла Capitol - “Hooked”, който става златен и “Psycho City”.

Въпреки че през 1993 г. Capitol издава компилацията “Best Of Great White”, по това време групата вече е напуснала лейбъла и работи по следващия си студиен албум “Sail Away”, издаден от Zoo Records през 1994 г., който е последван от мощно турне. Следващият албум на бандата - “Let It Rock” излиза през 1996 г. Десетият - “Can’t Get There from Here” излиза през 1999 г. като издание на Portrait Records. Това е и последният диск на групата преди тя да изпадне в дълго мълчание, нарушено едва тази година от шумното им завръщане с новия обещаващ албум “Back To The Rhythm”.

“Back To The Rhythm” е в музикалните магазини от Frontiers Records и Riva Sound.

Траклист


1. Back To The Rhythm
2. Here Goes My Head Again
3. Take Me Down
4. Play On
5. Was It The Night
6. I’m Alive
7. Still Hungry
8. Standin’ On The Edge
9. How Far Is Heaven
10. Neighborhood
11. 30 Days In The Hole
12. Just Yesterday (Bonus Track Exclusive For Europe)
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички