Азис запозна Ана-Мария с майка си


Азис запозна Ана-Мария с майка си

5216

Модерната фолклорна изпълнителка Ана-Мария изживя емоционална и запомняща се вечер. Тя се запозна с майката на един от най-колоритните поп-фолк изпълнители в БългарияАзис.

“С Азис се познаваме от години. Често се виждаме на кафе или обяд и с удоволствие споделяме творческите си виждания и лични преживявания. След един такъв разговор се роди и идеята за текста на песента ми “Майчина обич” – взаимствах от реалния живот на Азис и майка му Гергина.”, споделя гласовитата Ана-Мария, която преди месец зарадва своите почитатели с албума си “Изповед”.

“На последната ни среща Васко ми сподели, че майка му изключително много харесва моите песни и често дори плаче на тях. А всеки талантлив изпълнител знае какво означава да се разплаче някой на песните му – към това се стремим, към такова въздействие и “проникване” в душата на слушателя!”, допълва харизматичната Ана-Мария.

Така съвсем резонно се стигнало и до среща между фолклорната изпълнителка и родителката на Азис. “Получих покана за вечеря в къщата им в Костинброд, като естествено приех с удоволствие. Пристигнах чак в 1 през нощта, защото преди това имах участие в Клисура. На входа на града бях любезно посрещната от Китаеца.”, продължава разказа си изпълнителката на “Грешна и силна”.

“Първото ми впечатление от Гергина беше, че е крехка, красива и с някакъв вроден аристократизъм жена, което усещане се затвърди и от увлекателния ни неколкочасов разговор. Менюто беше богато и великолепно приготвено, като включваше и любимото ми ястие сърми – още се чудя, откъде беше разбрала за тази моя кулинарна слабост”, смее се Ана-Мария. “Бяха несравнимо вкусни – дори в арабските страни не съм хапвала толкова превъзходно приготвени.”

Емоционално наситената вечер се допълвала и от присъствието на кралицата на ромската песен Джансевер. “Беше голяма изненада за мен тази среща. И то в този дом, пълен с емоция и живот. Близките на Васко определиха срещата на трима ни като Среща на силите. Като изпълнители и тримата сме много различни, но всеки един се възхищава и захласва по таланта на другия. Причината може би е в това, че и аз, и Азис, и голямата Джансевер пеем от душа и преживяваме страстно музиката.”, откровена е въздействащата Ана-Мария.

“Джансевер заплака, когато запях хита ми “Богородица”, а аз се просълзих на нейните изпълнения. След два дни получих sms от Германия, където живее Джансевер. Съобщението гласеше: “Да си жива и здрава, душо, ти си голем глас на България!” Тези думи ме разплакаха – какво по-голямо признание и награда за мен!”, радостна е певицата. “Компания през цялата вечер ни прави и бащата на АзисТраян, който ме впечатли с музикалната си култура и детайлно познаване на народната музика.”

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички