Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Наградите на Планета за 2012: победителите


Наградите на Планета за 2012: победителите

4621

Телевизия "Планета" връчи 11-те си годишни награди на церемония в зала 1 на НДК снощи.

За първи път в историята по удостояването на отличниците на поп-фолка от тази медия категориите за певец и певица бяха обединени в една - "Изпълнител на годината".

Този престижен приз бе връчен на Анелия."За мен най-голямата награда сте вие, публиката. Благодаря на Николай Пашев и всички други автори, с които съм работила. Музиката е моят живот. Много ви обичам", каза певицата. Изминалата година определено бе нейна. Както MySound.bg вече писа, звездата отбеляза 10 години на сцена със самостоятелен концерт, а хитовете ѝ "Яко ми действа", "Да ти викна ли такси", "Не исках да те нараня" и "Виж ме сега" оглавиха редица класации. Заради "Не исках да те нараня" Анелия и Илиян получиха награда за дует.

Преслава (на снимката) отнесе смятания за най-престижен приз "Музикален идол". "Ако музикален идол означава да бъдеш в сърцата на хората, това е най-голямата награда за мен", изкоментира изпълнителката, която е сред журито в новия сезон на "Гласът на България". Преслава бе определена и за Посланик на българската музика зад граница заради изнесените в Европа концерти в Европа и турнето ѝ в САЩ.

Джена отнесе приз за песен на 2012 - "Да видя какво е".

Емилия и Цветелина Янева получиха награда за албум на 2012, съответно за "Смелите си имат всичко" и "Мога пак".

"Пробвай се" донесе на Андреа и Азис статуетка за дискотечен хит, у Кали отиде призът за баладичен хит ("Недей, сърце"), а Роксана бе определена за най-прогресиращ изпълнител.

Андреа надви конкуренцията в категорията за най-оригинално присъствие на концертната сцена". "Тази награда е много голямо признание за мен. Вие ме карате да се чувствам щастлива. Трябва да се подкрепяме, а не сами да плюем собствения си жанр", прикани половинката на Кубрат Пулев. В същата категория, но за клубната сцена, победител стана Галена, която си тръгна с приз за видеоклип ("Спри ме", реж. Георги Манов). Певицата се събра за дует с актуалния рапър 100 Кила, превръщайки се в атракция на церемонията. Поп-фолк/хип-хоп тандемът представи "Аз съм 6", парче на Килата, като в изявата взе участие и формацията Makosa Nostra.

Борис Дали бе поощрен за артистично присъствие във видеоклип ("Drink & Drive", реж. Николай Нанков).

Нелина бе удостоена като фолклорен изпълнител на годината.

Цветелина Янева пък спечели приз за фолклорен албум ("Дъщеря на песента"), побеждавайки останалите номинирани - Виевска Фолк група, Нелина, Канарите, Мария и Магдалена Филатови и оркестър Пловдив.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички