Карлос предостави на феновете новата си песен като подарък за Коледа.

"Единак" е по музика и аранжимент на македонския композитор Бексо. Текстът е на Карлос. В изпълнението участва и македонският рапър FoLi, автор на своята част от текста.

"Бексо е талантлив млад композитор, а също и певец. Много ми допада работата му и смятам, че и занапред ще имаме проекти с него. Той се свърза с мен и ми предложи песента, на мен ми хареса още на първо слушане, защото е различна от масовката, и някак звучи по-западно. Стилът е ар-ен-би с фолк елементи. Бексо също е доволен от пеенето ми, а и аз самият съм изненадан, че успях да се справя с толкова много вокали, което не е типично за поп-фолк песните. Текстът е малко грубичък и егоистичен, но понякога се впускаме в някакви авантюри, които рано или късно свършват, и тогава не трябва да забравяме, че ние самите сме по-важни от другия, и да се научим да обичаме първо себе си. Точно в този смисъл искам песента да е подарък за Коледа за всички, които малко или много имат някаква любовна болка в сърцата – научете се да обичате първо себе си, всичко рано или късно свършва, но любовта към себе си остава за цял живот!", казва Карлос.

"Ще издам една малка тайна - песента има и английски вариант, който всъщност написах първо. Но той ще се появи след известно време", доверява изпълнителят, който се завърна наскоро в България след двумесечна почивка в Нова Зеландия (на снимката там).

Той заминал по покана на свои приятели, които живеят там от години.

"Имах нужда да избягам малко настрани от всичко, но ако трябва да бъда честен, не съм спрял да мисля за България и всичко тук. Там беше страхотно, природата е уникална, чиста, хората спазват законите, стандартът им е съвсем различен. От малък това ми беше мечтана дестинация. Успях да разгледам почти цялата държава. Научих много неща за бита и нрава на хората, за миналото им. Видях диви тюлени, папагали и други птици, които нямаме в България. Видях и птицата киви, която съществува само и единствено в Нова Зеландия. Успях да обиколя и някои от местата, на които е сниман "Властелинът на пръстените". Изобщо - видях доста красоти, но ми липсваше циганията и анархията тук", не крие изпълнителят на "Удряш в гърба". "И с нови сили и хъс смятам да довърша започнатите проекти и да представя някои интересни и различни неща на хората, както и да започна да работя по първия ми самостоятелен албум", споделя Карлос.