Ванеса ще вземе участие в благотворителна инициатива за закупуване на инвалидни колички, която ще е състои в столичния пиано-бар Braga от 20.00 ч. тази сряда, 14 март.

Певицата на "Ара Мюзик" ще поздрави с няколко изпълнения гостите на специално организираното мероприятие за събиране на средства в подкрепа баскетболен клуб за хора в инвалидни колички "София-Балкан".

Клубът е създаден през 2007 г. по инициатива на Ротари и Ротаракт клуб "София‐Балкан". Впоследствие към начинанието се присъединяват и Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия. Учредено е сдружение с нестопанска цел Баскетболен клуб за хора с инвалидни колички "София – Балкан". Създаването на такъв клуб има за цел интеграцията на хората в неравностойно положение като пълноправни членове на нашето общество. От началото на 2010 година отборът тренира регулярно в спортната зала на Националния стадион "Васил Левски". Негов треньор е проф. Кръстьо Църов, като му асистират студенти от НСА и членове на Ротаракт клуб "София – Балкан".

Всеки желаещ може да закупи билет за събитието на място.

Събраните средства ще бъдат предоставени за закупуване на инвалидни колички на баскетболния отбор.