"20 години НЕ на сцена" ще отбележи емблематичната за началото на милениума българска рок алтернативна банда Портокал с бутиков концерт в столичния клуб "Строежа" от 21.00 часа тази сряда, 23 октомври.

Специални гости на събитието ще са момчетата от Innerglow, а за изпълнението на култовата песен "Кадифено канапе" на сцената ще се качи и Александрина АлександроваАлекс, позната от бандите Парапланер и Нова генерация. Ще участва и Боян Генов (Bobz), вокалист на Fyeld.

20 години от последното им свирене заедно (като изключим тазгодишното им събиране за Hills Of Rock), оригиналните "портокали" - Гриша Георгиев (фронтмен и вокалист), Константин Добрев (бас), Константин Райдовски (китара), Фабрицио Паризи (грамофони и клавишни) и Владимир Василев (Анимационерите, Cigaretta) на барабаните като гост, канят феновете си на мегаякото събитие и обещават на всички да се забавляват много. А и няма как настроението да бъде различно от отлично, когато от сцената ще звучат култовите парчета "Кой", "Ти", "Прилеп", "Кадифено канапе" и много други – добре познати и обичани, и с нови страхотни аранжименти. Това лято групата се събра "експериментално" на сцена "Строежа" в рамките на фестивала Hills Of Rock. На 23 октомври абсолютно нарочно - с огромно желание, хъс и с нова енергия, музикантите ще излязат под прожекторите, готови за нови музикални подвизи.

"Нямаме търпение да видите и чуете какво ви готвим с момчетата! Само ще издам, че ще има една специална "Торта" за куфеене и дивеене – песен, която само преди няколко дни направи своята премиера в музикалните платформи", споделя фронтменът Гриша Георгиев, който към днешна дата славно се подвизава в триото Greesh.

Билети - в системата на Еventim.bg по 25 лева за билет.

Събитието във Фейсбук - ТУК.

Историята на групата започва в Харманли под името X.I.C.E. През 1998 г. музикантите изнасят концерт в пловдивски клуб, където на шега се представят с ново име – "Портокал", което обаче се оказва печеливш ход. Успехът ги насърчава да потърсят късмета си в столицата. През 2001 г. записват първия си пилотен сингъл "Кадифено канапе", който предизвиква силен интерес и оглавява музикалните класации. Следващите  записи, придобили популярност, са "Ти" и "Прилеп". До 2002 г. съставът има много клубни участия и големи концерти в почти в цяла България. Получава и няколко номинации на музикалните награди на ММ TV и БГ Радио. През 2003 година групата променя името си на Маттака и залага на по-рок звучене. Първият и единствен албум на Маттака се нарича "Портокал".