Дайън Шуър (Diane Schuur) - носителката на две награди "Грами" ("Grammy") и номинирана още три пъти за престижното отличие, ще ни потопи в магията на джаза и блуса от 19.30 ч. утре вечер, неделя.

Както "MySound.bg" вече съобщи, американската вокалистка и пианистка ще изнесе първия си концерт у нас в столичната зала „България” като част от музикалния празник е част „София Джаз Пик”, организиран от „Кантус Фирмус” и "Джаз FM" радио.

В специално интервю за медията (може да го прочетете и в секцията "Интервю" на "MySound.bg") примата разказа, че освен песни от своя нов албум, ще изпълни специално за българските си почитатели композиции, които е записвала през последните 20 години.

Ще звучат пиеси, които хората лесно разпознават и обичат, като „Louisiana Sunday Afternoon”, „Deedles` Blues” и др. Тя  очаква да се срещне и със свои почитатели след концерта, защото контактът с публиката е от важно значение за нея.

„Ако имам 30 секунди на разположение, ги отделям, за да стисна ръцете на феновете ми. Знам, че това е нещо, което оставя следа и в техния, и в моя живот. Искам хората да си казват: „Тя е човешко същество и може да обича.” За мен е много важно не само да бъда на сцената, но и да съм сред хората”, сподели Дайън в телефонен разговор със Светослав Николов и Таня Иванова

Дивата изненада организаторите на концерта с желанието си да остане в България три дни след изявата, за да има възможност да опознае страната ни, хората и да научи повече за българската музика.

Мениджърът на турнето – Александър Живкович, е от сръбски произход и вероятно разказите му за балканските държави като специфична част от Европа са провокирали интереса на Дайън.

Билети за концерта ще се продават и в събота и неделя на касата на „Кантус Фирмус” в зала "България", от 10 до 13.30 часа и от 15.30 до 18.00 часа.