Bace Quartet ще изнесе специален концерт в Sofia Live Club от 21.00 ч. довечера.

Гости за презентацията на новия му албум са Peter Herbert & Gazmend Berisa.

Александър Петров, Башар Калифе, Tеодосий Спасов и Васил Хаджиманов имат една обща черта: дълбоко познаване на традиционната музика на техните страни, съответно Македония, Ливан, България и Сърбия. И четиримата са повлияни от джаза и съвременна музика, както в "електрическия", така и в акустичния й вариант.

Този нов проект, създаден от Александър Петров, кани в свят, в който се смесват музика и импровизации. Композициите на четиримата са повлияни от мелодии от Балканите, джаз, ориенталски и македонски ритми.

Tеодосий Спасов е виртуоз на кавала. Има репутация на творец, експериментиращ с всевъзможни стилове и музиканти, идващи от различни култури. Неговата техника на изпълнение е несравнима, даваща му свобода на изразяване и разнообразие от звуци, които е невероятно как излизат от такъв  инструмент, като кавала. Ето какво казва самият той за инструмента и какво получава от него: „ Почти всичко. Това, което вълнува съзнанието ми. Музиката съдържа в себе си преживяното от музиканта. Тя е нещо като синтез от чувства, вид фотография на времето и винаги носи забава на ума”.

Александър Петров е македонски перкусионист и композитор. Oще от 12-годишна възраст свири на тъпан, традиционния барабан на страната му, и взима участия по концерти.  Сега живее в Париж, където се среща с различни джаз музиканти, допринасящи за погледа на артиста спрямо музиката, която твори. Удивителен изпълнител, който композира и представя иновативни ритми и интересна музика.

Башар Калифе е роден в Бейрут през 1983. Животът му преминава в изучаване на ударни инструменти в Националната музикална консерватория в Париж. Блестящ музикант, който свири на вибрафон, дарбука, REQ и сajon. Неговата „игра” с инсрументите е белязана от тайнствена интуиция и майсторска импровизаторска сръчност.

Васил Хаджиманов е пианист, днес живее в Белград, след като прекарва пет години в Съединените щати. Учи в Бостън от 1992 до 1995 в известния музикален колеж "Бъркли". След това се премества в Ню Йорк, където се запознава с известни музиканти. Васил е изпълнител от висока класа, познат не само у нас с уменията си да представя мелодията на пианото така, както само един истински талант би могъл.

Днес бендът на  Васил Хаджиманов се превъща в "достоен последовател на Уедър Рипорт (Weather Report)" според думите на Джо Завинул (Joe Zawinul).