Софтуерната компания "Орак Инженеринг" ще осъществи първото по рода си излъчване на живо във Facebook на концерт.

Съвместната изява на именитите Теодосий Спасов и Милчо Левиев е в рамките на тазгодишния Международен технически панаир в Пловдив от 19.30 ч. днес.

Първият кавал на планетата ще се представи със своя последен бенд, с който славно обиколи по-големите градове на България това лято.

ORAK Jazz Session 2011 ще се състои по случай 15-годишнината на фирмата в парк-хотел "Санкт Петербург", Пловдив. Живото излъчване ще бъде достъпно на адрес: http://www.facebook.com/OrakSocial?sk=app_168750089856787

В оркестъра на Спасов са Ангел Демирев - китара, Мирослав Турийски - пиано, Александър Леков - бас и Начо Господинов - барабани. Всички (без Демирев) са неизменна част от джаз сцената на родния им Пловдив – участват активно като концертиращи артисти, организират престижни музикални форуми и са преподаватели в поп и джаз средите (Леков и Турийски на академично ниво). Колегата им Ангел е от Стара Загора и въпреки че е най-младият в групата, вече е утвърдено име в джаз гилдията у нас.

"Довечера ще импровизираме. Вече сме отрепетирали достатъчно пиесите", сподели за MySound.bg с присъщото си чувство за хумор Тео от Лондон вчера.

Той пристига специално за събитието у нас рано днес.

"Орак Инженеринг" представя на Международния технически панаир решение за търговия в социалните мрежи, ново Android приложение за продажби, както и иновативен софтуер за управление на собственост. Компанията участва съвместно със своя партньор СуперХостинг.БГ

"Орак Инженеринг" предлага три иновативни бизнес софтуерни продукта – ORAK R6 Cloud POS, ORAK R6 Social Commerce и ORAK R6 Property Management Service. Те обединяват мощната функционалност и надеждност на платформата ORAK R6, която спечели през май призовете "Иновативно предприятие на годината" и "Традиции в иновациите", с възможностите на социалните мрежи, архитектурите тип "облак" (cloud) и мобилните приложения. Всички продукти са изцяло разработени в България, базирани са на иновативните cloud–технологии и са предназначени за глобалния пазар. Компанията участва на панаира съвместно със своя традиционен партньор при cloud - технологиите СуперХостинг.БГ, който демонстрира възможностите на своите надеждни хостинг услуги за бизнеса, виртуални сървъри (VPS Virtual Private Server) и цялостни услуги за качествено присъствие в интернет на организации и физически лица. СуперХостинг.БГ е и хостинг партньор на ОРАК за региона на Югоизточна Европа.

"Орак Инженеринг" организира томбола с награди на обща стойност 15 000 лв., в която ще могат да участват всички, които са харесали (Like) Facebook – страницата на събитието http://www.facebook.com/OrakSocial.

Партньорите от СуперХостинг.БГ също ще участват в томболата и ще подарят три хостинг пакета СуперПро, два VPS пакета VPS Старт и един пакет VPS Про.