Близо 30 000 почитатели на електронната музика се забавляваха на шестте партита в поредното издание на фестивала Solar Summer.

В рамките на 20 дни всеки уикенд в Cacao Beach и Bedroom Beach на Слънчев бряг гостуваха едни от най-големите имена от световната клубна сцена.

Фиестата започна със сет на техно величието Ричи Хоутин (Richie Hawtin), последван от J&B Summer Party с легендарния Фетбой Слим (Fatboy Slim) и от краля на мелодичния хаус Санди Ривера (Sandy Rivera).

Петък, 13 август, се оказа най-щастливият ден за над 10 000-а публика, събрала се да посрещне диджей № 1 на планетата - Армин ван Бюрен (Armin van Buuren). Самият той в Туитър оцени събитието като едно от най-добрите му до сега, а българската публика обяви неговото гостуване му за най-доброто парти на 2010.

Още по-категорично за тазгодишното издание на Solar се изказаха от диджеите, обединени в ненадминат тандем - Марк Найт и Мартин тен Велден (Mark Knight/ Martin Ten Velden). И двамата посочиха гига си у нас като безспорно най-добрия за годината. За невероятното усещане говори достатъчно финалът на сутринта.
Нетипично за диджей, Мартин се хвърли от сцената в публиката и феновете, носейки го на ръце, го върнаха отново на пулта.

Грандиозния финал сложи всенародният любимец Виктор Калдероне (VictorCalderone ) миналия уикенд. Той пристигна в Европа единствено за участието си на Solar, тъй като нюйоркската хаус легенда подготвя откриването на свой собствен клуб на 16 септември, който ще носи името District. Затова след по-малко от 24-часов престой у нас той отлетя за Ню Йорк, където на следващия ден пускаше в Pacha. Дългият полет и натоварената програма не му попречиха отново да демонстрира любовта си към българската публика. С близо 6-часов сет той постави рекорда за продължителност за парти на Solar това лято. Така задължителното посрещане на изгрева на черноморския бряг се превърна в негова запазена марка.

С енергична селекция, умело прелитаща през различни стилове и многохилядна публика, изявата на Калдероне бе логичният завършек на най-успешния сезон от поредицата мегасъбития на българското Черноморие - Solar Summer Festival 2010.