Killswitch Engage обявиха заглавието на дългоочаквания си четвърти албум, който ще излезе на музикалния пазар на 30 юни от "Virginia Records"/"Roadrunner Records".

Той ще се казва "Killswitch Engage". Продуциран е от Брендън О'Брайън (AC/DC, Rage Against the Machine) и копродуциран от откачения китарист на групата, Адам.

Ето и имената на някои от парчетата в албума: "The Reckoning", "The Forgotten" и "Starting Over".

Вокалът Хауърд Джоунс разкрива повече подробности около "Killswitch Engage": “Беше крайно време да излезем от познатите ни води и да се опитаме да направим нещо по-различно с този албум. Определено звучи като наш албум, но се постарахме да го освежим малко и да пробваме нови неща.”

Певецът коментира и факта, че това е вторият едноименен албум в кариерата на групата: „В един момент не можехме да решим как ще се казва албумът, някой подхвърли да го оставим едноименен и всички общо взето се съгласихме. С това име поставяме едно свежо вторo начало за групата.”

Наскоро Killswitch Engage свириха една чисто нова песен, все още без име, по време на сета им на турнето "Music As A Weapon", където бяха основен съпорт на Disturbed.

През лятото групата ще бъде един от основните хедлайнъри на втория "Rockstar Energy Mayhem Fest".