Последните новини около "кралете на метъла" Менъуор са впечатляващи. Те планират да издадат новия си албум през 2009, да направят книга, игра и филм...

Ето и подробностите за бъдещите начинания на групата, предадени от списание "Про-Рок":

"На 12 юли, на финала на "Magic Circle Festival", басистът на Менъуор (Manowar) Джоуи Демайо директно от сцената зарадва феновете си с бъдещите планове на кралете на метъла.

Първо: Менъуор ще издадат чисто нов студиен албум най-късно до средата на юли 2009. Тематиката ще е героична и фентъзи.

Второ: Новият им албум ще се продава заедно с фентъзи роман, написан от немския майстор на фентъзито и фантастиката Волфганг Холбайн (по-известните от преведените на български негови романи са „Вълшебна луна”, поредицата „Черити”, „Вратата на друидите”). Романът ще е неразделна част от албума.

Трето: На третото издание на "Magic Circle Festival" през 2009 година Менъуор ще изпълнят на живо целия нов, все още неозаглавен албум.

Четвърто: Скоро след излизането на албума, феновете ще бъдат зарадвани и с компютърна игра, също основаваща се на албума и романа.

Пето: Менъуор  сериозно планират албумът и романът да станат сценарий за пълнометражен филм, който да тръгне на големия екран."