Супер специалният бокс сет с новия албум на Металика (Metallica), "Death Magnetic", ще се продава и у нас.

Феновете в България ще могат да поръчат уникалното издание във формата на ковчег ексклузивно и само от сайта на "Вирджиния Рекърдс".

В ковчега на "Death Magnetic", освен самият диск, ще има и бонус CD с демо версии на песните, DVD, тениска, която ще може да бъде намерена само в този пакет, знаме, перца за китара, постер и кредитна карта с уникален код, чрез която ще можете да свалите безплатно запис или на концерта им от Берлин в "О2 Arena" на 12 септември, или на този от Лондон в "О2" от 15 септември.

Всичко това ще бъде на цена от 200 лева.

Можете да поръчате ковчега от понеделник, 29 септември.

Ограничението е до три бройки от заглавието, за да могат повече верни на бандата фенове да се сдобият с безценния сет. Ковчезите са два – разликата е единствено в размера на тениската.

"Death Magnetic" продаде в САЩ уникалните 490 000 копия само 3 дни след излизането си на 12 септември и вече втора поредна седмица е на върха в "Billboard".

С това постижение, Металика се превърна в първата група в музикалната история, която има 5 албума, които стъпват на върха в класацията. По четири имат само Битълс, Ю Ту и Дейв Матюс Бенд.

Тази седмица албумът е номер едно не само в САЩ, Великобритания и Канада, но и в още 26 държави в света.