Над две години отне на Джудас Прийст подготовката на 16-я албум в дискографията им.

"Nostradamus" трябва да излезе на 17 юни в Америка и ден по-рано в останалата част на света.

Дискът е двоен. Той разказва историята на френския учен от ХVІ в. Мишел дьо Нострадам, (по-известен с „латинизираната” версия на името си).

Това е първият концептуален албум на бандата, записван през 2006 – 2007.

„Подготвянето на "Nostradamus" беше дотолкова различно от досегашния ни опит, че излизането му ще се превърне в събитие", заяви убедено фронтменът Роб Халфорд пред „Билборд”.

" Животът на Нострадамус е доста добре документиран, така че трябваше само да подберем важните епизоди и да преминем през тях с точната емоция, създавайки музиката и думите, които да ги пресъздадат”, допълни вокалистът.

Албумът ще излезе в три версии – двойно CD, луксозна версия, съдържаща и книжка с 48-страници, и супер-лукс издание, в което са и  три винила, наред с двойното СD, и постер.

Халфорд намекна още, че групата е подготвила невероятно сценично шоу, съпътстващо представянето на албума.

„Докато записвахме и прослушвахме песните, из главите ни, естествено, се пораждаха образи. Постоянно мислехме за ефектите и визуалните елементи, които музиката предполага, и начина, по който ще изглеждат на сцената.

Както при всеки наш проект, пренасянето от студиото на сцената ни занимава и непрестанно разсъждаваме как да го направим по най-добрия начин”, разясни още фронтменът.